NRK Meny
Normal

Politiet har fått tips fra publikum

Fungerende politimester Ove Brudevoll ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt, forteller på en pressekonferanse at de har fått inn tips angående terrortrusselen.

Ove Brudevoll

Fungerende politimester, Ove Brudevoll, synes folk oppfører seg fornuftig etter terrortrusselen.

Foto: Hans Thomas Eikrem / NRK

Han vil ikke si noe om hva tipsene går ut på.

– Vi har fått noen tips og dette er ting som vi sjekker ut for å se om det har betydning. Tipsene vi får blir registrert og kan fungere som brikker, sier han.

Politimesteren understreker at folk må komme til politiet om de hører eller ser noe som kan ha betydning for saken.

– Vi setter stor pris på at vi får tips i denne saken. Da kan vi i politiet vurdere om tipsene har noen betydning. Tipsene blir lagt inn i våre systemer slik at de på et eller annet tidspunkt kan få betydning, legger Brudevoll til.

– Er noen av tipsene så konkrete at de er blitt sjekket allerede?

– Ja. Vi har sjekket opplysninger som har kommet i form av tips. Dette er som et puslespill. Vi legger tipsene inn i systemene, og dette blir som et puslespill.Ofte ser vi betydningen av slike opplysninger på et seinere tidspunkt, sier Brudevoll.

Sitasjonen uforandret

Brudevoll sier at situasjonen er uforandret siden i går.

– Vi har satt i gang tiltak på bakgrunn av informasjonen som vi har fått fra PST. I vårt distrikt har folk kunnet se mer synlig bevæpnet politi.

Han sier at det er også satt i gang tiltak som ikke er synlige.

– Jeg kan ikke svare på konkrete tiltak, noen tiltak er usynlige. Jeg kan heller ikke definere hvilke trafikknutepunkt som er styrket. Men det er fokus på flyplasser, sier han.

Vurderer situasjonen fortløpende

Politiet ved Nordmøre og Romsdal tar trusselen alvorlig.

– Vi vurderer situasjonen fortløpende og er tett på situasjonen. Vi forholder oss nøye til sentrale føringer. Vibeholder den beredskapen vi har nå så lenge det kreves, sier han.

Brudevoll opplever at publikum oppfører seg fornuftig.

– Jeg opplever at publikum reagerer på en fornuftig måte. Dette gjelder hele samfunnet, sier han.

– Folk kan være observante, men må leve som normalt, sier han.

I Molde er det søndag en stor fotballkamp. Serieleder Molde tar imot Rosenborg og det er ventet fullsatt stadion. Ingen arrangementer i området er avlyste på grunn av terrorfaren. Men politiet følger situasjonen tett.

– Vi følger situasjonen nøye hele tiden. Vi har oppfordret folk om å leve som normalt. Dette gjelder også i dag. Vår oppfordring er at folk må delta i de arrangementer de har planlagt, sier Brudevoll.

– Naturlig å sette hele landet i beredskap

Hele regionen ligger et godt stykke unna det sentrale østlandsområdet, som har vært ansett som mest utsatt for et eventuelt terrorangrep. Ove Brudevoll sier at trusselen må tas på alvor, også ute i regionene.

– Både politiet og andre aktører har reagert adekvat på denne trusselen. Man vet ikke noe om hvilket sted terroren kan komme til å ramme. Da er det naturlig at hele landet settes i beredskap, dog slik at det blir tilpasset lokale forhold, sier Brudevoll.