NRK Meny
Normal

Håper nye spillere kan snu trenden

Molde-manager Ole Gunnar Solskjær håper nye spillere inn i stallen og på laget kan være med og snu den trenden laget har vært inne i den siste tiden.

Ole Gunnar Solskjær etter 2-2 mot Start

– Sesongen 2016 er langt fra kjørt, sier Ole Gunnar Solskjær.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Det har blitt tap for både Viking, Rosenborg og Sogndal, og i går ble det bare uavgjort hjemme mot det desiderte bunnlaget Start.

Kaptein Jonna Toivio sier det meste «sitter i holdet», og har tro på at nye spillere inn kan bidra til at det bikker rett vei igjen.

– Absolutt. Nå får vi inn et par fysisk sterke spillere som kan være med å få opp aggressiviteten.

Nå er nykommerne klare

Joa Toivio etter 2-2 mot Start

Kaptein Jonna Toivio tror det løsner mentalt når det kommer inn et par nye spillere.

Foto: Hans-Olav Landsverk / NRK

Og kapteinen får langt på veg støtte fra sin manager, Ole Gunnar Solskjær. Laget har solgt flere spillere i sommer, mens nye spillere, og skadde spillere, ikke har vært klare før nå.

– På trening har vi sett hva angrepsspillerne Fredrik Brustad og Björn Bergmann Sigurdarson er i stand til. Nå er de spilleklare, og kan være med å røske opp litt, forteller Solskjær.

I tillegg er Joshua Gatt klar igjen etter tre års skade og Eidur Gudjohnsen er klar, om ikke i toppform, etter EM. Amidou Diop er dessuten tilbake fra Kristiansund. Også høyreback Isak Ssewankambo er klar etter skade.

– Det er klart det gjør noe med de spillerne som er her når vi mister mange – men også når vi nå for nye inn.

Målskårere solgt

Fredrik Brustad

Fredrik Brustad er en av de nye spillerne på veg inn på Molde-laget.

Foto: Roald, Berit / NTB scanpix

Molde-manageren har registrert at de har «mistet» mange skåringer når både toppskårer Mohammed Elyonoussi og nesttoppskårer Fredrik Gulbrandsen begge har forsvunnet til utenlandske klubber.

Nå sikter Solskjær seg inn på en god andredel av sesongen, selv om Rosenborg og trolig Odd har fått for stort forsprang.

– Ambisjonen til MFK er å være med i Europa, og da må vi klatre på tabellen. Sesongen 2016 er ikke kjørt, sier Solskjær.

Han åpner også for ytterligere endringer i stallen, og sier de ser på spillerlogistikken hver eneste dag.

– En vet aldri i fotball, og vi må hele tiden være klar hvis spillere skulle bli tilgjengelige. Vi vet nesten ikke om vi er ferdig med å selge heller, sier Solskjær, men slår fast at MFK har solgt for langt mer enn de har kjøpt for i løpet av sommeren.