Hopp til innhold

Polititikerlønningene blir egen sak i fylkestinget

– Vi er fornøyde med å ha fått gjennomslag for dette, forteller Høyre-politiker Syver Hanken.

Syver Hanken

Høyre-politiker Syver Hanken sier seg fornøyd etter at godtgjørelsene til politikerne nå blir en egen sak i fylkestinget.

Foto: Privat

Sammen med partifelle Peder Gjersdal, fremmet Syver Hanken en interpellasjon basert på meningen om at fylkespolitikerne mottar for mye i lønn.

Interpellasjonen ble i dag tatt opp i fylkestinget i Fosnavågen og Hanken er fornøyd med svarene fra fylkesordføreren og medlemmene.

– Jeg synes det er veldig bra at fylkestinget blir med slik at vi sørger for at dette er et nivå som er musikalsk ute blant folk, sier han.

Ulike meninger

Selv om Hanken forteller at ikke alle medlemmene var like ivrige, har han fortsatt troen på målet om å få redusert lønnen som i dag ligger på nivå med stortingsrepresentantene.

– Det er naturlig nok litt ulike innfallsvinkler, men det viktigste er at vi får satt oss ned sammen, sett helheten i det og sørget for at det blir på et godt nivå, forteller han.

Ønsker en god og ryddig prosess

Hanken er overrasket over hvor god og konstruktiv debatten i fylkestinget ble, og forteller at det tyder på at fylkestinget tåler å se seg selv i kortene.

– Når man har en så lav terskel for å lete etter forbedringene så er det en god ting, sier han.

Hanken synes det bare skulle mangle at lønnsnivået til fylkespolitikerne er i samsvar med det folket mener er rett og håper på resultater.

– Jeg håper at dette blir en sak hvor vi tør å gjøre noen kutt. Hvis vi faller ned på samme nivå som tidligere så har vi ikke flyttet oss, sier han og er klar på planen videre.

– Det er en innsats som begynner nå, og vi skal ha en god og ryddig prosess som sørger for at vi får det utfallet vi ønsker.