Molde tapte knepent på hjemmebane

Oppgjøret mellom Molde HK Elite og Vipers Kristiansand var tett og jevnt helt til ti minutter ut i andre omgang. Plutselig hadde bortelaget sjumåls ledelse. Hjemmelaget kjempet innbitt, men da kampen endte stod det 25–28 i bortelagets favør på tavla.

Emilie Hovden scorer for hjemmelaget Molde HK Elite

Emilie Hovden scorer for Molde HK Elite i Idrettens Hus.

Publikum i Idrettens Hus har fått beskjed om å stå for å gjøre plass til flest mulig.

Publikum har fått beskjed om å stå for å få plass til flest mulig.

Et stappfullt Idrettens Hus fulgte oppgjøret mellom Molde HK Elite og Vipers Kristiansand. Kampen er historisk siden det er første eliteseriekamp for et damelag fra Møre og Romsdal.

Og på parketten ga hjemmelaget alt de hadde mot bortelaget Vipers som endte på sjetteplass i fjorårets sesong i eliteserien, og som i år har som målsetting å vippe Larvik av tronen.

Molde-trener, Dusan Poloz, sa tidligere i uka at han tror det blir en vanskelig kamp for hans unge lag. Mens Moldes stortalent Anniken Obaidli (20) sier at de har gledet seg til å komme i gang i hele sommer, og det var tydelig med innsatsviljen de hadde på banen. Det unge laget hang godt med og til pause var de kun ett mål bak.

Men etter ti minutters spilt i andre omgang rykket bortelaget kraftig fra. Molde hadde ti minutter der de ikke scoret ett eneste mål, og bortelaget hadde plutselig sju måls ledelse.

Men en kraftig snuoperasjon gjorde at hjemmelaget klarte å spille seg inn igjen i kampen. Men de måtte se seg slått med tre mål av bortelaget.

Anniken Obaidli ble kåret til banens beste for hjemmelaget, og Ulrica Olsson på Vipers ble kåret til deres beste spiller.

Molde HK Elite

Hjemmelaget fikk enorm applaus fra hjemmepublikummet.

Kampen er i gang i Idrettens Hus.

SLIK VAR KAMPEN:

(Tilskuere: 612)

Molde tok ledelsen i sitt første angrep i Idrettens Hus.

3:30 Men Vipers Kristiansand fikk utlignet og leder Vipers Kristiansand 3–1 over hjemmelaget.

4:00 Molde får mål og det står 3–2 til bortelaget.

4:40: Molde utligner 3–3 ved Anniken Obaidli.

5:35: Vipers går opp i ledelsen igjen på straffe.

6:20 Emilie Hovden utligner for hjemmelaget, 4–4.

6:50: Vipers tar igjen ledelsen.

08:30 Vipers legger på til 6–4.

09:40 Anniken Obaidli scorer for hjemmelaget. Og Molde er kun ett mål bak.

10:10 Molde får straffekast. Anniken Obaidli setter den i mål. 6–6.

Molde spiller nå bra i forsvar og holder unna for motstanderne.

12:59 Vipers går opp i ledelsen igjen 7–6.

13:30 Petra Blazek har hatt mange gode redninger i Molde-målet.

14:10 Anniken Obaidli blir felt på vei gjennom og Molde får straffekast. Emilie Hovden setter den sikkert i mål bak Sakura Hauge på Vipers. 7–7.

14:40 Emilie Hovden får tominutters utvisning og Molde må spille i undertall de neste to minuttene.

16:00 Det blir for tøft med en mann mindre og Vipers får spilt fri streken som fører bortelaget opp i ledelsen igjen. 8–7.

17:20 Anniken Obaidli utligner for hjemmelaget med et underarmsskudd. 8–8.

18:22 Vipers bommer på straffekast.

18:48 Molde ber om timeout.

19:10 Julie Nygård blir spilt fri på streken etter en vingovergang. 9–8 til hjemmelaget.

19:28 Like etter får Molde rushet etter en teknisk feil fra Vipers. 10–8 til hjemmelaget.

20:57 Mona Obaidli legger på til 11–8 med et underarmsskudd.

21:30 Karin Weigelt scorer for bortelaget fra vingen, 11–9 til hjemmelaget.

22:33 Mathilde Kristensen blir spilt fri på streken for Vipers. Stillingen er 11–10 til Molde.

23:50 Anniken Obaidli scorer på et hoppskudd fra ti meter. 12–10.

24:18 Vipers går rett i angrep og scorer. 12–11.

25:00 Molde er litt utålmodige i angrep og bommer, men Vipers gjør det samme i sitt angrep og Molde har ballen igjen.

26:28 Emilie Hovden finter seg gjennom. 13–11 til Molde.

27:10 Vipers får to kjappe mål. Nå er det uavgjort 13–13.

28:18 Molde får straffe. Anniken Obaidli setter den i mål. 14–13.

29:00 Vipers sin høyreving utligner. 14–14.

29:48 Vipers tar timeout og tar ut keeper og kjører alle sju i angrep. Det gir uttelling og Vipers går til pause med 15–14 ledelse.

PAUSE Molde HK Elite – Vipers Kristiansand 14–15.

2:50 i andre omgang er spilt når Emilie Hovden utligner for hjemmelaget. 15–15.

3:30 Petra Blazek har startet bra og hatt to viktige redninger i begynnelsen av andre omgang.

3:40 Molde går opp til 16–15 ledelse.

4:10 Ulrica Olsson utligner for bortelaget. 16–16.

6:06 Ulrica Olsson scorer igjen. 17–16 til Vipers.

9:26 Vilde Jonassen legger på til tomålsledelsen for bortelaget. 18–16 til Vipers.

10:08 Vipers øker ledelsen til 19–16 og June Andenæs blir utvist. Molde er en mindre spiller i to minutter og tar timeout.

10:30 Vipers legger frimerke på Anniken Obaidli.

11:50 Vipers går opp i firemålsledelse. 20–16.

13:00 Molde legger om forsvarsspillet til en mer offensiv 3-2-1 formasjon.

13:30 Vipers scorer igjen. Det er nå ti minutter siden Molde har scoret.

14:14 Nytt mål for Vipers. 22–16.

14:32 Under 20 sekunder er gått før bortelaget scorer igjen. 23–16.

15:01 Molde får straffe. Anniken Obaidli kan gi hjemmelaget et etterlengtet mål. 23–17.

Bortelaget fikk også en spiller utvist og Molde er i overtall de neste to minuttene.

16:40 Ines Khouildi får satt baken bak Vipers sin keeper. Femmålsledelse til bortelaget nå. 23–18.

17:45 Bortelaget brenner straffe.

18:30 Petra Blazek redder kontringsskudd fra Vipers.

19:06 Vipers Karin Weigelt med ettersleng på Anniken Obaidli. Det var hennes tredje utvisning og hun får dermed rødt kort og kan ikke spille mer søndag.

19:40 Molde har en spiller mer, men utnytter ikke overtallssjansen. De får teknisk feil imot og Vipers tar over og scorer. 24–18 til Vipers.

21:40 Anniken Obaidli scorer for hjemmelaget, men Vipers går rett i angrep og får også uttelling. 25–19 til bortelaget.

22:40 Dommeren løfter hånda for passivt spill og Anniken Obaidli skyter fra distanse. 25–20 til bortelaget.

23:16 Godt forsvarsspill gjør at Vilde Vike Nerås får kontre. 25–21 til bortelaget.

24:14 Molde tar nå innpå. Et raskt angrep med scoring gjør at Molde nå kun ligger tre mål bak. 25–22 til bortelaget.

25:10 Emilie Hovden er plutselig helt alene på seksmeteren. Setter ballen trygt i mål. Hjemmelaget er nå bare to mål bak når det er fire og et halvt minutt igjen av kampen.

26:10 Viper sin Ulrica Olsson legger på til tremålsledelse igjen, men Molde svarer med det samme. Julie Nygård scorer. 26–24 til bortelaget.

27:10 Ulrica Olsson scorer på nesten hver sjanse hun får. Bortelaget går igjen opp i tremålsledelse. 27–24.

28:30 Mona Obaidli scorer for hjemmelaget. 27–25 til bortelaget.

29:30 Vipers får ny scoring og tar tremålsledelse igjen.

Kampen endte 28–25 i Vipers Kristiansand sin favør.