Fokksnøen stengte Trollstigen

Vinteren kryper stadig nedover og natt til tirsdag måtte vegen over Trollstigen stenges på grunn av snø og vind.

Snøfall og vind stengte Trollstigen men brøytebilen fikk åpnet vegen igjen

Snøen stengte Trollstigen, men brøytesjåføren i Mesta fikk åpnet "Gullruta" igjen

Men brøytesjåfør Odd Erling Flydahl var forberedt på snøfallet og raskt ute for å brøyte den populære turistvegen på "Gullruta" over Trollstigen mellom Romsdalen og Valldal.

Klokka 12 var Trollstigen igjen klar for åpning og 35-40 cm med snø var fjernet fra vegbanen. Særlig fokksnøen gjorde det farlig å kjøre Trollstigen, men brøyting og mildvær med noen få plussgrader var nok til å få bar vegbane igjen.

November er overtid

Ole Jan Tønnesen

Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen sier åpne Trollstigveg i november er på'overtid'

Foto: Gunnar Sandvik

– November er egentlig overtid for Trollstigen, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen i Møre og Romsdal. I fjor var høsten så lang og mild at Trollstigen holdt åpen helt til 8.desember.

Nå synker temperaturen og det er varslet nedbør, men brøytesjåfør Odd Erling Flydahl følger vegen fra time til time og lover å holde den åpen så lenge som mulig

Siste video/lyd

Ein fem år lang krangel etter rehabilitieringa av Freifjordtunnelen, hamnar no i forliksrådet. 
Statens vegvesen meiner ei svakheit i plastduken som ble laga, kan gi ekstrakostnader i hundremillionar-klassen.
Ålesund kommune har kome på kant med delar av kulturlivet i byen. Då det kom fram at mellom andre Matfestivalen ikkje lenger får halde til på sin tradisjonelle plass midt i sentrum - har mange års irritasjon kome til overflata.
Utdanninga for fagarbeidarane i maritim industri kan bli endra. Ei fersk masteroppgåve konkluderer blant anna med at ein må sjå på heile utdanningsløpet - og at haldninga til yrkesfaga må bli betre.