NRK Meny
Normal

Fokksnøen stengte Trollstigen

Vinteren kryper stadig nedover og natt til tirsdag måtte vegen over Trollstigen stenges på grunn av snø og vind.

Snøfall og vind stengte Trollstigen men brøytebilen fikk åpnet vegen igjen

Snøen stengte Trollstigen, men brøytesjåføren i Mesta fikk åpnet "Gullruta" igjen

Artikkelen er mer enn ett år gammel.

Men brøytesjåfør Odd Erling Flydahl var forberedt på snøfallet og raskt ute for å brøyte den populære turistvegen på "Gullruta" over Trollstigen mellom Romsdalen og Valldal.

Klokka 12 var Trollstigen igjen klar for åpning og 35-40 cm med snø var fjernet fra vegbanen. Særlig fokksnøen gjorde det farlig å kjøre Trollstigen, men brøyting og mildvær med noen få plussgrader var nok til å få bar vegbane igjen.

November er overtid

Ole Jan Tønnesen

Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen sier åpne Trollstigveg i november er på'overtid'

Foto: Gunnar Sandvik

– November er egentlig overtid for Trollstigen, sier avdelingsdirektør Ole Jan Tønnesen i Statens vegvesen i Møre og Romsdal. I fjor var høsten så lang og mild at Trollstigen holdt åpen helt til 8.desember.

Nå synker temperaturen og det er varslet nedbør, men brøytesjåfør Odd Erling Flydahl følger vegen fra time til time og lover å holde den åpen så lenge som mulig

Siste video/lyd

Innbyggerne på Kleive i Molde kommune frykter ulykker, og kjemper for å få revet ei falleferdig brygge. Kommunen sier det ikke er deres ansvar.
I dag var entreprenørar på synfaring på traseen for Nordøyvegen. Statens vegvesen har utlyst dei første kontraktane, og interessa er stor.
Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.