Dømt til fire år i fengsel for sovevoldtekt

En 28 år gammel mann fra Sunnmøre er i tingretten dømt til fire års fengsel for å ha voldtatt en lesbisk kvinne mens hun sov.

Sunnmøre tingrett

Retten finner det også skjerpende at domfelte gjennomførte samleie med kvinnen for å oppnå egen tilfredsstillelse på tross av at han var kjent med at kvinnen sov.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Den 28 år gamle mannen og kvinnen hadde tidligere møttes ved flere anledninger da de endte opp på samme fest natt til søndag 12. mai i 2013.

Etter festen var over la flere seg på gjesterommet for å sove. Kvinna våknet av at den 28 år gamle mannen voldtok henne.

– Utførte handlingen med forsett

I tingretten er det bevist at mannen utførte samleie med kvinnen mens hun sov og dermed var ute av stand til å motsette seg handlingen. Retten mener det er bevist at mannen var klar over at fornærmede sov, og utførte handlingen med forsett. Retten har også kommet frem til at mannen var kjent med at kvinnen er lesbisk og ikke interessert i et seksuelt forhold til menn.

Retten legger til grunn at fornærmede er påført psykisk skade som hun fortsatt sliter med. Retten finner det også skjerpende at domfelte gjennomførte samleie med kvinnen for å oppnå egen tilfredsstillelse på tross av at han var kjent med at kvinnen sov.

Hovedforhandlingene ble holdt 31. mars i år, og den nå dømte mannen erkjente seg da ikke skyldig.

Fire år i fengsel

Mannen er dømt for brudd av straffelovens paragraf 192 for å ha hatt seksuell omgang med noen som var bevisstløs eller av andre grunner var ute av stand til å motsette seg handlingen.

Han er også dømt til å betale oppreisningserstatning til kvinnen på 150 000 kroner.