Fem menn pågrepet for grove innbrudd

Politiet på Sunnmøre fant verdigjenstander fra innbruddene i boligen som de fem mennene fra Lithauen oppholdt seg i.

Innbrudd i Brattvåg i Haram

INNBRUDD: Siden den siste helgen i oktober har det vært meldt om flere innbrudd på Sunnmøre. Politiet har nå pågrepet fem menn, mistenkte for innbruddstyveriene.

Foto: Hilde Ellingsæter

Politiet på Sunnmøre pågrep fem menn fra Litauen forrige fredag. De er mistenkt for flere innbruddstyveri forrige uke.

– Saken ble etterforsket gjennom uka. Fredag ble de fem litauerene pågrepet på samme adresse. Der fant vi også verdigjenstander som vi vet kommer fra noen av innbruddene. Nå er sporingsarbeidet i full gang, i håp om å få gitt tilbake gjenstandene til rett eier, seier politiadvokat Julie Ulstein i en pressemelding fra politiet.

Framstilt for Sunnmøre tingrett

Tre av mennene ble mandag fremstilt for Sunnmøre tingrett med krav om varetektsfengsling i fire uker.

– De to siste er foreløpig løsatte på grunn av manglende fengselsplass, sier Ulstein.

I pressemeldingen skriver politiet at de så en lik fremgangsmåte på innbruddene og mente tidlig at det var en sammenheng mellom sakene.

Innruddene på Sunnmøre

Det ble meldt om tre innbrudd i Haram kommune og et innbruddsforsøk på Stette i Skodje kommune etter siste helgen i oktober. Det kom også inn melding om grovt innbrudd fra en bil på Skodje.

Politiet ble senere varslet i begynnelsen av november om innbrudd i et hus og en garasje på Emblem i Ålesund kommune.

– De fleste som opplever tyveri fra hjemmene sine reagerer sterkt og kjenner seg utrygge. For politiet er det derfor viktig å få en rask oppklaring og få stoppet slik aktivitet. Her må vi også takke publikum for gode observasjoner og tips. Dette har vært til god hjelp i etterforskinga vår, sier Ulstein.