– Jeg føler meg ikke trygg

Politiet jakter innbruddstyver etter fem innbrudd på kort tid på Sunnmøre. Rolf Forsland gråt i en hel dag etter at tyver tok seg inn i huset hans.

Søndag formiddag skulle Rolf Forsland og kona bare kjapt innom hjemme i huset deres i Brattvåg før de skulle videre for å handle blomster. Men mens de hadde vært ute hadde noen andre vært hjemme hos dem.

Innbrudd hjemme hos Rolf Forsland i Brattvåg

Inne i huset hadde tyvee tatt seg god tid. Til og med sølvkakespaden Forsland fikk da han sluttet i Rolls-Royce har tyvene tatt.

Foto: Privat

Inne i huset lå tingene deres strødd. De som har vært i huset hadde tatt seg god tid og flyttet alle tingene deres ut på soverommet der de hadde sortert hva de ville ha med seg. Alt av sølvtøy og smykker er borte. Både arvegods, bryllupsgaver og dåpsgaver. Kun de tomme eskene lå igjen.

– Det jeg synes er verst er at de har tatt gamle smykker som kona mi har fått av bestemoren sin. Det er tungt at noen gjør sånt, sier Forsland.

– Tankene er der

Søndag gråt Forsland hele dagen.

– Jeg ble helt knekt.

Utenfor hos Rolf Forsland

Vinduet hjemme hos ekteparet har tydelige tegn av at noen har brutt seg inn.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Da han skulle legge seg slet han med å få sove. Og siden innbruddet har han hatt på mer lys enn vanlig.

– Tankene er der. Jeg føler det er folk i huset. De har til og med vært i senga vår. Jeg føler meg ikke trygg, sier han.

Setter flere tyverier i sammenheng

Forsland er ikke den eneste i nabolaget som har hatt besøk av tyvene. En av naboene fikk stoppet et innbruddsforsøk da han hørte noen sette opp en stige langs veggen, og tirsdag kom politiet på nytt til nabolaget. For da ble det oppdaget at det også har vært innbrudd hos en nabo som er bortreist. Til sammen jobber politiet jobber nå med fire innbrudd og et innbruddsforsøk som har skjedd i Haram, Skodje og Ålesund de siste dagene.

Politiet setter alle de fem innbruddene i sammenheng og ber publikum om tips som kan føre dem nærmere tyven eller tyvene.

Rolf håper publikum vil hjelpe politiet å finne dem som står bak innbruddene.

– Jeg håper tyvene blir tatt. Det er mitt største ønske, sier han.