NRK Meny
Normal

Får tilbake halve billettprisen

De som hadde billett til konserten med D'Angelo fredag kveld får refundert halve beløpet. Det opplyser festivalledelsen i Moldejazz på en pressekonferanse lørdag.

Pressekonferanse Moldejazz

Ordfører i Molde, Torgeir Dahl, og festivalsjef for Moldejazz, Hans-Olav Solli sier at de som kjøpte elektronisk billett vil få refundert halve beløpet.

Foto: Yngve Hustad Reite

Fredag formiddag gikk festivalsjef for Moldejazz, Hans-Olav Solli, ut og sa at han håpte publikum ville møte opp på Romsdalsmuseet for storkonserten med Veronica Maggio og D'Angelo fredag kveld.

Festivalen har lenge slitt med økonomien, og 2014 ble et katastrofalt dårlig år med et underskudd på 3,7 millioner kroner. Fredagen trengte festivalen en publikumssuksess.

Men alt klokken 15.15 så festivalsjefen på Facebook at det ene trekkplasteret, D'Angelo, hadde forlatt flyet til Molde fordi han var blitt akutt syk. En alternativ reiserute var heller ikke aktuelt. Artisten var for syk til å reise.

Klokken 17 fredag ettermiddag gikk festivalledelsen ut med sjokkbeskjeden: Publikum ville ikke få oppleve D'Angelo i Molde.

– At en av de store artistene må avlyse er noe av det verste en festival kan oppleve. Vi hadde gledd oss veldig til denne konserten, så det er synd både for publikum og Moldejazz, sa Solli rett etter beskjeden kom.

Får refundert halvparten

Mai Elin Wehn og Natasja Maria Olafsen hadde reist helt fra Oslo for å få med seg konserten, og var blant dem som var skuffet da den ene artisten ikke dukket opp.

– Det er skikkelig trist. Dette var det store trekkplasteret. Jeg har gledd meg til denne konserten lenge, sa Mai Elin Wehn til NRK.

Lørdag opplyser festivalledelsen at siden publikum kun fikk halvparten av det de betalte for når de kjøpte billett til de to artistene fredag kveld, så vil de refundere halvparten av prisen.

Festivalen sende e-post til de som har elektronisk billett, mens andre må ta kontakt for å få refundert halve prisen.

Opprettet dialog med D'Angelo

Festivalledelsen har nå opprettet dialog med hovedagenten til D'Angelo i Los Angeles om erstatning, men de kan ikke si noe om utfallet av dette lørdag.

– Vi har en god dialog der, og vi håper vi skal finne en fornuftig løsning.

– Sånn vi forstår det er de innstilt på å refundere honoraret, sier festivalsjef Hans-Olav Solli.