Hevder søsteren inviterte til samvær

Den voldtektstiltalte halvbroren til en 18 år gammel kvinne hevder søsteren tok initiativ til seksuelt samkvem mellom de to. Den nå 21 år gamle mannen hadde en helt annen oppfatning av virkeligheten enn søsteren.

Romsdal tingrett, Magne Nyborg

I dag har den tiltalte i voldtektssaka forklart seg i vitneboksen i Romsdal tingrett

Foto: Øyvind Johan Heggstad

Mannen står i Romsdal tingrett tiltalt for flere grove voldtekter av halvsøsteren da hun var 12 og 13 år gammel. Selv var den tiltalte 15 og 16 år. Overgrepene skal ha skjedd på mannens rom i familiens bolig.

På spørsmål fra aktor om hva han tenkte om søsterens forklaring svarte mannen:

– Alt er fullstendig feil. Det har ikke skjedd det hun hevder, sa mannen.

På spørsmål fra aktor Magne Nyborg om det kan det ha skjedd noe seksuelt mellom han og søsteren, svarte han ja.

– Det som skjedde en gang. Jeg og søsteren min så på en skrekkfilm. Det var sent og hun hadde nattdress. Jeg var også leddkledd. Hun begynte å stryke meg. Så utviklet dette seg, sa mannen.

advokat Erling Hagerup.

Advokat Erlig Hagerup forsvarer den tiltalte 21-åringen.

Foto: Øyvind Johan Heggstad

Ifølge forklaringen skal dette ha pågått i circa ti minutter. Mannen avviser alle påstander om at de har seksuell kontakt på den måten som søsteren beskriver.

Ifølge mannen førte denne episoden til at han og søsteren trakk seg bort fra hverandre.

Selv hevder han at han ba henne holde seg borte fra rommet hans. Han fortalte ikke til noen hva som hadde skjedd, men sa til moren at han ville at søsteren skulle holde seg unna rommet hans.

– Dette var eneste gang det har skjedd noe seksuelt mellom oss, forklarte mannen.

Innrømmet to tilfeller i politiavhør

Romsdal tingrett
Foto: Øyvind Johan Heggstad

I politiavhør i august i 2012 tilsto mannen to tilfeller av seksuell omgang med søsteren. I retten kunne han ikke forklare hvorfor han hadde sagt til politiet at dette hadde skjedd to ganger.

Mannen hevder han var veldig stresset under politiavhør.

– Jeg føler dette er urettferdig. Jeg ble sjokket da jeg ble kalt inn til politiavhør. Søsteren min forsøker å ødelegge for meg, og hun har også vært rasistisk mot meg.

21-åringen mener søsteren var uberegnelig. Jeg visste aldri hva hun kunne finne på. Han mener de to ikke fått noen god oppdragelse, og at livet ikke har vært enkelt.

– Det er veldig vanskelig å sitte her å høre på hva søsteren min sier.

Tøff oppvekst i hjemlandet

Den 21-år gamle mannen forteller om en oppvekst preget av vold. Moren var ung, og satte gutten bort til morfaren. Her bodde han i ti år før han kom til Norge.

Oppveksten ble preget av en voldelig onkel som slo med lærreimer, og var stygg med han og de andre onklene han bodde hos. Den tiltalte forklarte at oppveksten i hjemlandet var veldig vanskelig. Søsteren traff han første gang da han kom til Norge i 2002.