NRK Meny
Normal

Politiets opplysninger førte familien inn i sjokkpreget sorg

De pårørende etter Anja Weløy Aarseth er fortsatt i en sjokkpreget sorg, men all støtten og det store engasjementet fra fjern og nær har varmet, forteller bistandsadvokaten.

Einar Raaen

Bistandsadvokat for familien til Anja Weløy Aarseth, Einar Råen.

Foto: Helge Tvedten / NRK

Etter dagens fengslingsmøte i Ålesund, hvor den siktede ble satt i åtte ukers varetekt, snakket bistandsadvokaten til Anja Weløy Aarseths familie om den tunge tiden familien har opplevd.

Grufulle politi-meldinger


Han fortalte om en familie som i løpet av få dager fikk stadig tyngre meldinger fra politiet å forholde seg til.

– Familien er i en dyp sorg, en sjokkpreget sorg. Først kom forsvinningen, så opplysningene om at hun var funnet drept, deretter flere opplysninger om selve drapshandlingen med et forutgående overgrep, sier bistandsadvokat Einar Råen til NRK.

Aksla

Familien forteller via sin bistandsadvokat om sjokket etter forsvinningen, funnet og de tunge meldingene om hva som hadde skjedd i forkant av drapet.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Profesjonell hjelp

Videre forteller han at den siste tids påkjenninger har krevd et profesjonelt hjelpeapparat rundt de pårørende.

–Familien har fått og får profesjonell hjelp, men jeg vil ikke gå i detaljer om det, utover å si at de føler seg godt ivaretatt, sier han.

Fra dagens rettskjennelse fremgår det at saken har skapt et engasjement langt utenfor Ålesunds grenser. Støtten fra andre har varmet og hjulpet de pårørende.

– De har følt et veldig godt nettverk, veldig god støtte fra venner, naboer og andre.

Det forteller Råen til NRK.

Selv ønsker ikke bistandsadvokaten å snakke så mye om hvordan arbeidet som bistandsadvokat har vært på det personlige plan.

– Dette er en tøff oppgave, en sak med sterke følelser. Jeg har prøvd å løse den på best mulig måte, sier Råen.