Hopp til innhold

Mann skadet i fallulykke i Tafjordfjella

Mannen som ble utsatt for en fallulykke ved Nonshornet i Tafjordfjella er sendt til sykehus i Ålesund. Mannen ble funnet like etter klokka 18.00 søndag kveld.

Nonshornet

Tafjordfjella er et yndet turområde. Den siste uken har det vært svært fint høstvær i området, og svært mange har gått turer i fjellet i helgen. Nonshornet ligger noe sør for området der man antok at ulykken hadde skjedd.

Foto: NRK

Ved 16.30-tiden fikk politiet melding om at en mann hadde falt utfor en klippe i Tafjordfjellene i Møre og Romsdal. Det var lenge usikkert hvor ulykken hadde skjedd, og politiet måtte peile en mobiltelfonsamtale for å få indikasjoner på hvor personen befant seg.

Politiet hadde lenge problemer med å komme i kontakt med mannen som meldte fra om fallulykken. Det er dårlige mobilforhold i dette fjellområdet. Men ved 18-tiden fikk politiet kontakt, og letemannskapene ble loset til riktig sted.

Fallulykken hadde skjedd ved Nonshornet, noe lenger sør i Tafjordfjella enn først antatt.

Mannen skal ha bruddskader i en fot, opplyser politiet til NRK.

Redningsmannskapene er fremme ved den skadde, og det jobbes nå for å få heist mannen opp i redningshelikopteret, sier operasjonsleder Jon Kåre Flo.

Like før klokka 20.00 ble det bekreftet at den skadde var blitt flydd ut av området og til sykehus i Ålesund. Det er ikke kjent hvor omfattende skader mannen har fått.

Laster Twitter-innhold

Senere søndag kveld opplyste politiet at det var en engelsktalende bror av den skadde som ringte inn meldingen. Trolig på grunn av dårlige mobilforhold i fjellet fremkom det ingen opplysninger om posisjoner i den korte samtalen før sambandet ble brutt.

Søndag kveld opplyser Helse Møre og Romsdal i en pressemelding at mannen fikk moderate skader og at situasjonen er stabil. Mannen er i 30-åra, fremgår det av meldingen.

Laster Twitter-innhold

Meldingen kom inn til politiet på en svært dårlig mobiltelefon-linje. Der fanget politiet kun opp en kort nødmelding om at en person har falt fra en klippe, før sambandet brøt sammen. Det var en mann i den forulykkedes reisefølge som meldte fra om fallulykken.

Politiet satte så i gang en peiling for å finne ut hvor meldingen kom fra. Dette søket førte politiet frem til Flyene, et fjell i Tafjordfjella på Sunnmøre. Flyene ligger ved stien som går fra parkeringsplassen ved Tafjord krafts hoved-demning Zakariasdammen og Kaldhussætra. Senere viste det seg at peilingen ikke var nøyaktig nok. Fallulykken hadde skjedd ved Nonshornet, som ligger noe lenger sør i Tafjordfjellene.

To helikoptre har deltatt i søket.

Laster Twitter-innhold

I Møre og Romsdal avsluttes høstferien denne helgen. Det har vært svært fint vær i dette området, og svært mange har gått tur i fjellet.