Elliot-hysteri på Vigra: – Jeg er forelsket

Flere unge jenter møtte tidlig opp på Vigra fredag i håp om å få et glimt, og i beste fall en skikkelig god klem, fra idolet deres - Isac Elliot.

Elliot

VENTER: Unni Haug Martinsen, Anne Bergum, Cathrine Aasestrand Solbak, Hanae Hamdi og Julie Dahle Børresen møtte tidlig opp på Vigra for å treffe sitt idol.

Foto: Silje Steinnes Bjerknes

Isac Elliot på Hamar

STJERNE: Isac Elliot er umåtelig populær blant ungdommen.

Foto: Reidar Gregersen / NRK

– Han er så god og snill mot fansen sin, og han lager så bra musikk. Jeg er ganske forelsket i han, på en kjendismåte. Jeg kjenner ikke han, men jeg føler at jeg kjenner han. Han har virkelig et hjerte av gull, sier Cathrine Aasestrand Solbak entusiastisk.

«Nordens Justin Bieber» blir han kalt, den 14 år gamle, finske gutten Isac Elliot. Om ikke tilstandene var like ville som da Bieber besøkte Oslo, var det en spent gjeng som hadde møtt opp grytidlig fredag morgen i håp om å få et glimt av sitt store idol.

Lørdag spiller Elliot på Sommerfesten på Giske, men mange håpefulle fans hadde møtt opp i håp om at han lander allerede i dag. Cathrine Aasestrand Solbak har ventet på flyplassen, sammen med venninnen Anne Bergum, siden klokken 8 i dag tidlig.

– Jeg har møtt han rundt ti ganger. Hjertet mitt begynner å banke sykt fort og jeg blir skikkelig nervøs, men månedene og ukene etter er jeg så lykkelig at det ikke går an å beskrive. Det er helt fantastisk å møte han, forklarer 15 år gamle Aasestrand Solbak.

– Jeg er så stolt av han

Elliots karriere skjøt fart da hans første singel «New Way Home» gikk til topps på de finske hitlistene. I Norge stoppet låten på 14. plass på VG-lista. Men Elliots status har bare økt i Norge, og allerede da han var 13 år gammel spilte han i Oslos storstue Oslo Spektrum.

Tidligere samme år ble dokumentaren «Dream Big: The Movie» gitt ut om artistens foreløpig korte liv.

Hanae Hamdi er 13 år og har reist helt fra Oslo for å møte den finske superstjernen.

– Når du først har møtt han en gang, vil du møte han flere ganger. Han vokser opp dag for dag, og får nye fans hele tiden. Man vil utnytte tiden før han blir skikkelig kjent. Også er det veldig gøy å reise rundt og møte andre folk og snakke om hva de liker med han. Jeg blir så stolt av han siden han har blitt så stor, sier Hamdi.

Hør Isac Elliot-fansen på Vigra synge en av finnens hitlåter.

Vært på konsert 16 ganger

Jeanette og Julie

IVRIG: Jeanette og Julie Dahlen Børresen reiser land og strand rundt for å se Elliot.

Foto: Silje Steinnes Bjerknes

Mor Jeanette Dahlen Børresen har tatt med datteren Julie helt fra Oslo for å møte Elliott og se han på scenen. De to har sett sangeren live 16 ganger.

– Jeg har sett han mye i Oslo-området, men også i Stockholm, Helsinki og Tallinn. Jeg passer på å få sett han når han er i nærheten, forteller Julie.

Også mamma Jeanette har stor glede av å reise rundt for å se 14 år gamle Elliott live på scenen.

– Jeg gjør det fordi jeg føler det er en ting vi har sammen, og som vi har glede av begge to. Andre foreldre bruker tid på å kjøre barna rundt på idrettsarrangementer, men vi gjør dette i stedet, sier hun.

Flere unge jenter møtte tidlig opp på Vigra fredag i håp om å få et glimt, og i beste fall en skikkelig god klem, fra idolet deres - Isac Elliot.

SE INTERVJU: Julie venter på Isac Elliot på Vigra.