– Alt er ikke kommet frem

– Alt som har skjedd og alle fakta er ikke kommet på bordet i denne saken ennå og jeg vil stille i åpen høring i Stortinget, dersom jeg blir bedt om det. Det sier avgått direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsvik.

Astrid Eidsvik - Folkemøte Kristiansund

Avgått direktør i Helse Møre og Romsdal Astrid Eidsvik mener alt ikke er kommet frem i sjukehusstriden ennå.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

I dag ble det kjent at Stortinget skal ha åpen høring om den betente sjukehusstriden i Møre og Romsdal. Astrid Eidsvik trakk seg som direktør i Helse Møre og Romsdal 4. desember etter å ha blitt utsatt for sterkt press.

– Jeg forholder meg til komiteens beslutning om åpen høring, og vil selvsagt møte der dersom jeg blir innkalt, sier Astrid Eidsvik.

Lokaliseringen av nytt sjukehus i Møre og Romsdal har utviklet seg til en uforsonlig konflikt mellom Molde og Kristiansund. Påstander om samrøre og urent spill har ført til sterkt mistillit mot prosessen som førte til at Molde ble valgt som sted for et nytt sjukehus i Møre og Romsdal.

– Jeg tror det var helt nødvendig med en åpen høring ut fra det som er kommet frem i den senere tid, sier Eidsvik.

– Har alt kommet frem i denne saken nå?

– Det har det nok ikke, svarer Eidsvik.

– Hva tenker du på da?

– Nå får en vente og se. Nå blir det en åpen høring og der vil jeg fortelle alt jeg vet, dersom jeg blir innkalt, sier Eidsvik.

Mange ulike spill på gang

Leder kontrollkomite Martin Kolberg

Martin Kolberg vil ha flere svar på hva som har skjedd i sjukehussaka.

Foto: Lena Høyberg / NRK

Kontroll- og konstitusjonskomiteen på Stortinget avgjøre neste uke når det blir høring, og hvem som skal kalles inn. Leder Martin Kolberg har allerede varslet at både de tidligere og de nåværende direktørene og styrelederne i de to helseforetaka må kalles inn til høringen sammen med Høie.

I dag kom det også frem at tidligere direktør i Helse Midt-Norge Trond Michael Andersen ble presset allerede i sommer til å sparke Eidsvik. Andersen nektet ifølge VG å gjøre dette.

– Jeg var ikke kjent med presset på Trond Mikael Andersen om å sparke meg. Dette kom som en overraskelse på meg. Dette viser at her er det mange spill som har vært på gang, og understreker behovet for en høring, sier Eidsvik.

Les også: Eidsvik i e-post til Kinserdal: – Dette virker som en trussel

Les også: Astrid Eidsvik: – Støtten har vært overveldende