NRK Meny
Normal

Dømt til flere års fengsel for grov vold

Tre menn fra Nordmøre og to menn fra Akershus er dømt til fengsel i flere år for grov vold, trusler og ran. Den yngste er 23 år gammel og den eldste er 31 år gammel.

Norges lover

Fem menn er i Nordmøre tingrett dømt for grov vold i Kristiansund. Det er flere fornærmede involvert i saka. Den strengeste straffen er på tre år.

Foto: Wenche Lamo Hadland / NRK

De fem mennene er i Nordmøre tingrett dømt til fengsel for omfattende vold. Dette gjelder blant annet slag, spark, risping med kniv og alvorlige trusler i Kristiansund.

Mennene er også dømt for å ha oppbevart narkotika.

27-åring fra Akershus har fått den strengeste straffen. Han er dømt til fengsel i tre år.

23-åringen fra Nordmøre er dømt til fengsel i to år og ti måneder. 24-åringen fra Nordmøre er dømt til fengsel i to år og ni måneder. 31-åringen fra Akershus er dømt til fengsel i to år og ti måneder og 31-åringen fra Nordmøre er dømt til fengsel i to år og tre måneder.

24-åringen og 31-åringen fra Nordmøre erkjente seg ikke skyldig.

Ble sendt til sykehus

En av de fornærmede i saken har hatt kontakt med de domfelte, for å kjøpe narkotika i juni i 2014. Det oppstod en krangel i forbindelse med narkotikahandelen, noe som førte til at fornærmede ble truet og slått, står det i dommen.

Fornærmede ble også svidd i pannen med en sigarett og truet slik at han ga fra seg mobil og bankkort. Mannen falt i gulvet flere ganger under voldsutøvelsene.

Dagen etter dro den domfelte 24-åringen fra Nordmøre, sammen med fornærmede, hjem til to personer som kjente fornærmede. Hensikten var å skaffe seg penger.

De to som kjente fornærmede fikk ringt politiet og den fornærmede mannen ble innlagt på sykehus. Det ble avdekket intrakraniell luft mellom innsiden av skallen og hjernehinnen og han måtte opereres.

Overlegen har forklart at fornærmede kunne fått betydelig hjerneskade dersom det hadde gått flere timer før han fikk behandling, står det i dommen.

Truet med kniv

I tillegg er 31-åringen fra Akershus, 27-åringen fra Akershus og 23-åringen fra Nordmøre dømt for et grovt ran der de prøvde å skaffe seg penger ved å slå og sparke en annen mann.

27-åringen fra Akershus er også dømt for å ha truet med kniv i dette tilfellet.

De fem domfelte må i fellesskap betale 194.968 kroner i oppreisningserstatning og erstatning til fornærmede som ble fraktet til sykehus. I tillegg må enkelte betale mindre oppreisningserstatning til de andre fornærmede som er involvert i saka.