Dommen etter drapet på Sami Milhem klar

Mandag kommer svaret på om Ålesund tingrett mener drapet på Sami Milhem (20) og likskjendingen i august i fjor var planlagt, eller om retten ender med en dom for forsettlig drap.

Hareid drapet rettssak

Mandag er dommen etter drapet på Sami Milhem klar.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Den 23 år gamle tiltalte har erkjent at det var han som drepte Sami Milhem i en leilighet på Bigset i Hareid kommune. Under rettssaken kom det fram at offeret ble påført minst 35 knivstikk, hvorav seks var dødelige.

Karakterisert som henrettelse

Aktor Jan Hoel - Hareid drapet

Aktor Jan Hoel karakteriserte drapshandlingen som en ren henrettelse.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Aktor Jan Hoel karakteriserte drapshandlingen som en ren henrettelse og la ned påstand om 20 års fengsel da rettssaken ble avsluttet 19. mars i år. Det eneste formildende i denne saken er at tiltalte har erkjent handlingen han har begått, uttalte aktor, som ville gi ett års strafferabatt for tilståelsen.

Milhem lå og sov da knivstikkingen begynte. Offeret ble senere partert med drapsvåpenet. Den tiltalte har forklart at han gjorde dette fordi han ønsket å skjule liket etter drapet.

- Skulle ikke drepe

Johnny Veum - Hareid drapet

Forsvarer Johnny Veum ba i sin prosedyre om at hans klient ikke må bli dømt etter tiltalen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Tiltalte fastholdt i retten at det ikke var hans opprinnelige plan å drepe Milhem da han oppsøkte leiligheten. Han skulle banke opp 20-åringen, ikke drepe ham.

Forsvarer Johnny Veum ba i sin prosedyre om at hans klient ikke må bli dømt etter tiltalen om overlagt drap.

Jeg mener det er riktig å gi ham en lavere straff enn det aktor la ned påstand om, basert på praksis fra andre saker, sa Veum til NTB etter rettssaken.

Han antydet at 16-17 års fengsel for forsettlig drap er en passende dom.