Hopp til innhold

Gifter seg samme dag som prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett

Samtidig som prinsesse Märtha og Durek gir hverandre sitt ja, feirer Katrine og Robert kjærligheten i Ulsteinvik. – Jeg vil føle meg som ei prinsesse jeg også, smiler Katrine Voldsund.

Katrine Voldsund og Robert Sætre

Katrine Voldsund (27) og Robert Sætre (33) skal gifte seg 31. august 2024. Robert sa allerede på første date at hvis de skulle satse, så skulle de ikke date noen andre. – Da skjønte jeg at han var en skikkelig mann, sier Katrine.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Det er bare tre måneder igjen til den store dagen. Dagen de deler med prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett.

Katrine Voldsund i Ulsteinvik drømmer om bryllupet sitt nesten hver natt. Detaljer kverner i hodet. Først drømte hun om brudekjolen.

– Nå har det vært brudebuketten, forteller hun.

Hun har drømt at den plutselig ikke var klar da hun skulle gå opp kirkegulvet. I tillegg har hun drømt at håret har blitt ødelagt, og at det er ting hun har glemt å ordne.

Katrine Voldsund og Robert Sætre skal gifte seg 31. august og er opptatt med bryllupsforberedelser.

Katrine og Robert har allerede mye på plass før bryllupet om noen måneder. På bordet står glass de samler inn for å bruke til lysestaker og vaser på den store dagen. Og på kveldstid øver de på brudevalsen.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Om prinsesse Märtha begynner å få bryllupsnerver er ukjent. Hun har annonsert at de frem til bryllupet ikke vil svare på spørsmål fra pressen. Men i Ulsteinvik går det mye i bryllup. Spesielt for bruda.

– Han her er roligheten selv, så da blir jeg litt roligere, sier hun og ser på forloveden Robert Sætre.

Robert er ikke stressa og plaget av våkenetter. Hvis han synes forloveden snakker litt for mye om bordplassering eller servietter, så går han ut i hagen.

Plenen ute er strøken, og hekken er prikkfri, ler han.

Synes det er kult at de deler bryllupsdag

Paret møttes gjennom en blanding av felles venner og Tinder høsten 2022. Like før jul fridde Robert. På en tirsdag.

Katrine Voldsund og Robert Sætre

Robert Sætre og Katrine Voldsund håper de vil sitte igjen med gode minner fra den store dagen som de kan se tilbake på i mange år fremover.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Hverdagen er spesiell. Det å komme hjem til åpne armer og at det er rolig.

Katrine sa ja til hverdagslivet sammen med Robert.

Katrine Voldsund og Robert Sætre med forlovelsesringer.

Ringene hadde Robert hatt klare i noen uker. Og på en helt vanlig tirsdag, da bestemte han seg for at i dag var dagen.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Så da var det bare å starte planlegginga. At de deler bryllupsdato med prinsesse Märtha og Durek Verrett er helt tilfeldig.

– Vi tenkte ikke på det der og da. Men vi tenkte på det etterpå. Det er ganske kult, sier Katrine.

Jeg tenker at Durek ble stressa da han så at jeg skulle gifte meg, da fikk han litt hetta. Jeg er sikker på vi stikker av med hele Medie-Norge, ler Robert.

Snart skal Katrine Voldsund og Robert Sætre gå ut fra Ulstein kyrkje som mann og kone

Katrine Voldsund og Robert Sætre utenfor Ulstein kyrkje som ligger midt i Ulsteinvik sentrum. Når de går ut fra kirka om noen måneder er de rette ektefolk. – Jeg vil føle meg som ei prinsesse jeg også, sier Katrine Voldsund. 

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Håper pressen vil minne han på bryllupsdagen

I Norge var det i fjor knapt 20.000 giftermål. Statistikken for i år vil også ha med et par fra Batnfjorden i Gjemnes. På et gammelt gårdsbruk der bor det også et par som skal gifte seg samtidig som prinsesse Märtha Louise. Det synes brudgom Kent Ove Aandal Astad både er stas, og praktisk.

– Hvis jeg ikke husker datoen selv, så kan pressen minne meg på det, humrer han.

Kent Ove Aandal Astad og Natalie Røvik

Kent Ove Aandal Astad og Natalie Røvik gleder seg til den store dagen som skal feires med 90 gjester.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Forloveden, Natalie Røvik, har øvd i årevis på å stå hvit brud. Sammen med et søskenbarn har hun gjentatte ganger ikledd seg enten mammas gamle brudeslør, eller bestemors hvite hekleduk. Bestefars gamle dress ble også flittig brukt.

– Jeg har vært både brud og brudgom, ler hun.

Vokst opp med å høre prinsessa lese eventyr

Da Natalie og Kent Ove møttes hadde Kent Ove egentlig gitt opp kvinnfolk. Så ble han sjarmert i senk av Natalie. Nå gleder de seg til bryllupsdagen.

Men til forskjell fra brudeparet i Geiranger er de ikke så vant til oppmerksomhet. Kent Ove synes det blir litt rart at alles øyner skal være rettet mot dem under bryllupet.

Det er kanskje verst for min del. At vi sitter i midten. Det er litt uvant.

Kent Ove Aandal Astad og Natalie Røvik

Kent Ove er snekker og skal bygge dem et nytt hus. Nå bor de i det gamle huset til oldeforeldrene til Kent Ove. Det skal rives når det nye er ferdig. På kjøkkenet sitter de ofte etter endt arbeidsdag og snakker om hva slags dag de har hatt.

Kent Ove Aandal Astad og Natalie Røvik

Her på jordet skal Kent Ove og Natalie bygge seg et helt nytt hus. Alt på ett plan slik at de kan bo der resten av livet.

Kent Ove Aandal Astad og Natalie Røvik

Oldeforeldrene til Kent Ove bodde her før. Nå skal Kent Ove og Natalie bygge sitt nye liv her. Kent Ove kan nesten ikke tro at han har funnet seg en så god match som han har funnet i Natalie.

Likevel skal han holde tale. Rett fra hjertet, uten manus. For han har stort behov for å fortelle alle hvor mye Natalie betyr for han. Og Natalie kommer garantert til å bli rørt. Hun skal droppe maskara, og tror ikke papir kommer til å være nok for å tørke tårer.

Det blir handduk, ler hun.

Natalie Røvik

Natalie Røvik er oppvokst med å høre prinsesse Märtha lese folkeeventyr i serien «Prinsessen i Eventyrriket». Det synes hun også er litt artig å tenke på. Hun tenkte på det ene eventyret da hun kom inn i bryllupslokalet de har valgt.

Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

Brudekjolene er låst inne

Å bli lett rørt har hun til felles med prinsesse Märtha, så det blir nok tårer i Geiranger også. Men hvem som blir til stede for å dele det store øyeblikket er ikke kjent.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett har vært sparsommelig med å dele detaljer både om bryllupsfest og gjesteliste.

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett går arm i arm på vei inn til feiring av prinsesse Ingrid Alexandras 18-årsdag

Prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett sin feiring skal visstnok skje over flere dager. Paret skal ha leid flere hoteller også i Ålesund, men det er fortsatt mange hemmeligheter som er bevart.

Foto: Lise Åserud / NTB

I Batnfjorden er det derimot lite hemmelighetskremmeri før den store dagen. Info utveksles med gjester via sosiale medier fortløpende.

– Det er egentlig bare den kjolen, sier Natalie.

Brudekjolen er strengt bevoktet og hemmelig. Både i Batnfjorden og i Ulsteinvik er den innelåst hos familie. De holder fast på at det vil føre med seg ulykke at brudgommen får se den før bryllupsdagen.

Katrine Voldsund har kjøpt kjolen.

Dette er så nært vi kommer brudekjolen til Katrine Voldsund. For den skal være helt hemmelig for brudgommen helt frem til bryllupsdagen.

Foto: Privat

Hva de andre gjestene kler seg i har de ikke lagt noen føringer for. Det skal de derimot ha gjort før prinsessebryllupet i Geiranger.

Ifølge Se og Hør skal prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett ha bedt gjestene om å styre unna å bruke hvite, helt svarte, helt rosa eller noen varianter av gullkjoler under selve bryllupet. Det er naturlig å tro at det er farger de selv kanskje skal ikle seg.

Katrine og Robert mener likevel det henger igjen fra gammel tradisjon at man styrer unna noen farger.

Jeg ønsker selvfølgelig å være den eneste som går i hvitt, sier Katrine.

Bryllupsinvitasjonene til Natalie Røvik og Kent Ove Aandal Aastad.

Det står ingenting om kleskode i bryllupsinvitasjonene til Natalie Røvik og Kent Ove Aandal Astad. Men monogrammet gir invitasjonen en royal svung.

Foto: Privat

Det samme ønsker paret i Batnfjorden. De synes det er litt kjedelig hvis andre stiller i helhvitt og stjeler oppmerksomhet fra bruda. For hun håper hun skal føle seg helt spesiell på dagen.

– Selvfølgelig er det et stort håp om å føle seg som ei lita prinsesse. Den lille drømmen om å gå opp kirkegulvet med en kjole og føle seg fin, sier Natalie Røvik.

Skal skåle for prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett

Vi kan ta for gitt at det er felles for alle tre parene at de ønsker å få en drømmedag de kan huske tilbake på for alltid. Paret i Batnfjorden vil, selv om de feirer sin egen store kjærlighet, sende noen tanker til prinsesse Märtha Louise og Durek Verrett i Geirangerfjorden.

– Definitivt, sier Kent Ove. Om han ikke tenker på dem akkurat når han gir sitt ja så tror han tanken på dem kommer snikende utover kvelden.

Natalie Røvik og Kent Ove Aandal Astad
Foto: Sara Lovise Roaldseth / NRK

– Kanskje vi kan ta en skål, både for oss og dem, skyter Natalie inn.

– Til lykke med den store dagen. Håper det varer livet ut, hilser paret i Batnfjorden.

Les også Tror Geiranger har fått prinsessebryllupet fordi bygda ikke sladrer

Katrin Blomvik Bakken