NRK Meny
Normal

Dette tror ekspertene om årets Molde-lag

Fotballekspertene er enig: Molde FK blir langt sterkere i år enn i fjor. Spørsmålet er om det blir gull eller sølv.

Molde Singh

MFK: Får Molde mer å juble for i år?

Foto: MICHAEL KOOREN / Reuters

Laster innhold, vennligst vent..
Arild Stavrum

EKSPERT: Arild Stavrum forventer et sterkt Molde-lag.

Foto: Roar Halten / NRK

Søndag sparkes årets eliteseriesesong i gang for Moldes del. I hjemlig serie endte laget på en skuffende 6. plass i fjor, men strålende prestasjoner i Europaligaen gir håp om en langt bedre sesong i år.

Det tror i alle fall noen av ekspertene som følger laget tettest.

– Jeg tror Molde blir vesentlig sterkere i år. Det er en fordel å ha Ole Gunnar på plass fra start av. Jeg tror Molde blir nummer en eller nummer to og at det blir en kamp mellom de og Rosenborg, sier tidligere Molde-spiller, Arild Stavrum. Han plukker ut en gammel ringrev som årets største Molde-profil.

– Jeg som er en gammel fyr synes det hadde vært gøy hvis det var en som nesten er i min generasjon. Så jeg går for Eidur Gudjohnsen, sier han.

– Han blir årets profil

Knut Anders Fostervold

TIDLIGERE SPILLER: Knut Anders Fostervold er tidligere fotballspiller og syklist.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

I løpet av overgangsvinduet har blant annet Martin Linnes, Etzaz Hussain, Ola Kamara og Daniel Berg Hestad forlatt laget. Inn har spillere som nevnte Eidur Gudjohnsen, Petter Stran, Fredrik Aursnes og Dulee Johnson kommet.

– Jeg har mer troen nå enn når jeg så alle spillerne som var på vei ut. Jeg synes det ser ut som de er i ferd med å få på plass et veldig spennende lag, forteller tidligere Molde-kaptein, Knut Anders Fostervold.

Torsdag kom nyheten om at Harmeet Singh allerede kan være på vei tilbake til Molde. Han gikk til danske Midtjylland så sent som i februar. Det gleder den gamle Molde-spilleren.

– Det mest kritiske punktet for meg har vært hullet etter Daniel Berg Hestad. Nå ser det som Singh kommer tilbake, og da føler jeg meg litt tryggere på at det går i orden, mener Fostervold.

Han tror som Stavrum at det blir en gullkamp mellom Molde og Rosenborg, og når det gjelder hvem man burde følge ekstra nøye med på, plukker han ut en som slet med skade hele fjorårssesongen.

– Det er mange spennende spillere på laget, men jeg tror Fredrik Gulbrandsen blir årets profil på Molde-laget, sier han.

– Kuleste signeringen på år og dag

Rune Hustad

HAR TROEN: Rune Hustad er NRK Møre og Romsdals fotballekspert.

Foto: Terje Reite / NRK

NRK Møre og Romsdals Molde-ekspert, Rune Hustad, tror en skadefri MFK-tropp med nye, friske spillere kan bli med å kjempe helt i toppen av Eliteserien.

– De har mistet mange spillere og det skulle kanskje bety at de stiller svakere enn i fjor, men samtidig har de fått inn en spennende spiller som Fredrik Aursnes, Fredrik Gulbrandsen er helt frisk igjen, Mushaga Bakenga er 100 prosent klar, og ikke minst Eidur Gudjohnsen er på plass. Derfor tror jeg Molde kommer til å være med å kjempe om gullet, mener han.

Hustad plukker ut en fremadstormende sunnmøring og en legendarisk islending som spillerne han ser mest frem til å se hva de de kan tilføre Molde-laget.

– Fredrik Aursnes ser veldig spennende ut, han imponerte meg mot Sevilla, og jeg tror han kommer til å få sitt store gjennombrudd. Også blir det selvfølgelig moro å se hvor god Eidur Gudjohnsen er. Det er jo den kuleste signeringen i Eliteserien på år og dag, konstaterer han.

Se Hustads vurdering av MFK her:

Håvard Ketil Sporsheim og Rune Hustad snakker om den kommende eliteseriesesongen og ser på hvordan Molde FK og AaFK står før det hele braker løs.