Her får brudens mor sjokk- ante ikke at det var bryllup

Anne Margrethe Halaas fikk sjokk da brudemarsjen ble spilt opp og dattera kom inn i brudekjole. Hun trodde det bare var dåp.

Anne Margrethe Halaas fikk sjokk da brudevalsen ble spilt opp og dattera kom inn i brudekjole. Hun trodde det bare var dåp.

Sara Eline Halaas Husøy lurte alle gjestene i barnedåpen da hun plutselig kom med brudekjole. Moren ble mest overrasket av alle. Foto: Odd Arne Halaas

Det var lørdag i Eide kirke på Nordmøre at gjestene i barnedåpen til vesle Thea Helmine fikk seg en stor overraskelse. Plutselig lød brudemarsjen og kirkedørene ble åpnet. Inn kom brudekledde Sara Eline Halaas Husøy, skriver Romsdals Budstikke.

Den som fikk det aller største sjokket var brudens mor, Anne Margrethe Halaas. Hun hylte av forskrekkelse og måtte tørke tårene da datteren kom oppover kirkegulvet sammen med stefaren sin.

Mistet pusten

– Å se dattera si som hvit brud, helt uventet, det var til å miste pusten av. Hun var så fin, sier hun til Rbnett.

Det var brudens søskenbarn, Odd Arne Halaas, som filmet den sjokkerte moren. Han har visst om bryllupet siden før jul, og hadde i oppgave å spille trekkspill og synge. Da han så alle videokameraene som var fremme under dåpen, bestemte han seg for å filme reaksjonene under bryllupet, i stedet for å fokusere på brudeparet.

– Jeg hadde aldri forventet en så sterk reaksjon, ler Halaas. Han forteller om mange tårevåte og forbausede gjester.

Gjort det før

Brudeparet har planlagt det hemmelige bryllupet helt siden Sara Eline var gravid. Det er ikke første gangen at en dåp blir til et bryllup i slekten. Mamma Anne Margrethe giftet seg i datteren Emilys barnedåp.

– Vi ble inspirert av måten mamma gjorde det på, sier Sara Eline.

Hun og ektemannen Robin Halaas Husøy var sikre på at familien hadde en anelse om det som skulle skje. Spesielt etter at moren oppdaget brudebuketten i festlokalene kvelden før. Det nervøse paret rodde seg ut av det og forklarte at blomstene var en spesiell dåpsbukett, og kunne puste lettet ut da moren bet på.

Lurte seg ut av kirken

Sara Eline hadde forventet at gjestene skulle bli overrasket, men hadde ikke sett for seg at moren skulle reagere så sterkt. Selv lurte Sara Eline seg ut av kirken for å skifte klær bare 10 minutter før gudstjenesten begynte.

– Mange fikk panikk etterpå fordi de ikke hadde med gave. Men det forventet vi jo ikke. Det viktigste for oss var at familien var samlet, sier den nygifte småbarnsmoren.

SISTE FRÅ MØRE OG ROMSDAL

Warholm

Warholm knuste verdensrekorden og tok OL-gull: – Helt hinsides