NRK Meny
Normal

Danset seg til topps

Molde-damer i storform på Landskappleiken.

Anna Gjendem og Mathilde Øverland

Molde-jentene Anna Gjendem (t.v.) og Mathilde Øverland gjorde det skarpt på landskappleiken på Røros.

Foto: Knut Utler

Molde-kvinnene Anna Gjendem og Mathilde Øverland gikk til topps i dans klasse B under Landskappleiken på Røros i helga. De danset seg til en førsteplass med en springar fra sunnmørsbygda Tafjord.

- Det er utypisk at to jenter danser sammen i tevlinger på Landskappleiken. Vi kjenner hverandre godt, og har danset i lag siden vi begynte i Romsdalsmuseets leikarring for 15-16 år siden, forteller venninnene.

De representerer spelemannslaget "Dåm og drag" under Landskappleiken, et årlig stevne som samler tusenvis av folkemusikk-entusiaster fra hele landet.

Tredjeplass til Tingvoll

Kvedaren Unni Boksasp fra Tingvoll gjorde det også godt under årets Landskappleik. Hun ble nummer tre i klassen "vokal A". Tidligere har hun vunnet sin klasse to år på rad. Unni Boksasp jobber som folkesanger, med base i telemarkskommunen Tinn, hvor hun bor med mann og barn.

Fra Tomrefjord kom Britt Elise Skram og spilte seg til en tolvteplass i "fele klasse A" under Landskappleiken. Hun fremførte "storhallingen" og "storpolsdansen" i tradisjon fra Nordmøre. Britt Elise Skram er musikalsk leder for spelemannslaget "Dåm og drag" på Vestnes, og kjent fra folkrock-gruppa "Vangsgutane".

- Norsk folkemusikk er min store lidenskap. Det gir gjenklang i alt annet jeg gjør på scenen, sier Britt Elise Skram til NRK Møre og Romsdal.