NRK Meny
Normal

Fem år siden sist – nå er pustepausen slutt

De slo gjennom på nittitallet med «Spice of life» i '96 og fortsatte med «Beauty is a blessing» fra '98, som vant spellemannprisen. Etter et lengre pusterom er D'Sound tilbake med nytt album.

D'sound

Fem år er gått siden de slapp forrige album under D`Sound-navnet, og de har siden da fokusert på egne prosjekter, men i april i år ble frøene sådd til et nytt studioalbum som kom 17. mars 2014.

Foto: FRED JONNY

Simone Eriksrud

Simone Eriksrud er vokalist og gitarist i bandet.

Foto: FRED JONNY

Det er fem år siden sist, men nå er D'Sound er tilbake med det nye albumet «Signs». De tre er de samme; Simone Eriksrud, Kim Ofstad og Jonny Sjo. Veien til ny musikk startet i et lite studio i Asker på vårparten i fjor. Med avslappede skuldre la de lista veldig lavt, men det skulle vise seg at interessen for gjenforening var større enn de trodde.

Savnet samholdet

Det er ikke tomme lommebøker som står bak gjenforeningen. Men heller savnet til hverandre.

– Det som er det deiligste med D'Sound anno 2014 er at vi er ikke er avhengige av inntekter fra musikken lenger. Vi har kommet ut med nytt album fordi vi vil spille sammen, sier vokalisten, Simone.

Mens Simone forteller om musikkglede står Kim og tegner den nye D'sound-plakaten. Selv er han veldig fornøyd. Simone la skissen ut på sin instagram-profil.

Laster Twitter-innhold
Kim Ofstad

I 2010 forlot Kim Ofstad bandet, men Eriksrud og Sjo fortsatte som duo. Nå er de alle sammen igjen.

Foto: FRED JONNY
Jonny Sjo

Jonny Sjo spiller bassgitar i D'Sound.

Foto: FRED JONNY

Bandet har absolutt en god tone med hverandre. Men har det vært ondt blod mellom bandmedlemmene i D'Sound?

– Du skulle bare visst, bryter Simone ut.

– Jeg har vel fått en råtten fisk eller to på dørstokken.

Nei da. Humoren flyter lett mellom Simone, Kim og Jonny, og slår fast at de ikke har vært uvenner. Men de fikk et pusterom mellom denne og forrige plate. Har en pause gjort bandet bedre?

– Ja, jeg syns det. Selv om jeg ikke hadde et stort behov for det, så bare ble det slik, sier Kim.

– I ettertid så ser vi at det var godt med et pusterom. Vi holdte på innmari lenge, og jeg tror at vi stanga litt på slutten. I et ekteskap så kan det være deilig med en pause, sier Simone.

La spillerjobber i andre rekke

I første omgang har bandet konsentrert seg om albumet, og lagt spillejobbene i andre rekke. Men de har nå fått flere spørsmål om å opptre på festivaler og lignende. Mandag hadde D'Sound releasekonsert i Oslo.

– Vi kommer absolutt til Møre og Romsdal også. Vi er i kontakt med en arrangør som skriker etter å få oss på scenen, så det må vi få til, sier

Simone mener at Møre bør komme i budkrig med Romsdal.

– Hvem får oss først, og hvem er mest glad i oss?

Simone er for tiden med i «Hver gang vi møtes» på Tv2. Og førstkommende lørdag, 22. mars, er det hennes kveld til å høre sine egne låter gjort av andre.