Sammen igjen etter bruddet: D'Sound lanserte ny singel i dag

En bitter uenighet førte bandmedlemmene fra hverandre. Men gammel kjærlighet ruster ikke. De tre fant hverandre igjen. Resultatet har blitt et nytt album.

Siden sist har Simone Larsen skiftet etternavn. Men de tre er de samme; Simone Eriksrud, Kim Ofstad og Jonny Sjo. Og i den siste platen komme D'Sound tilbake til den jazzete og funky soulmusikken sin.

Jonny Sjo

Jonny Sjo er bassisten i D'Sound.

Foto: Fred Jonny / Sony-Pressebilde
Kim Ofstad

Kim Ofstad spiller slagverk i D'Sound.

Foto: Fred Jonny / Sony - Pressebilde
Simone Eriksrud

Simone Eriksrud (tidligere Larsen) synger og spiller gitar i D'Sound.

Foto: Fred Jonny / Sony - Pressebilde

Det har gått fem år siden sist D'Sound gav ut deres forrige plate. Litt knute på tråden, i alle fall litt skurring, lå til grunn for «pausen» bandet innvilget seg.

I dag sendte vi ut en fellesmail til alle vi kjenner. Den hadde ett budskap: Grattis med ny singel, forteller Simone Eriksrud. Hun er tidligere kjent som Simone Larsen.

– D'Sound «is back»

Og dagens virkelig store nyhet er den nye singelen som D'Sound kom med i dag. De fleste som lytter til «Lose control» vil nikke gjenkjennende og anerkjennende. Dette er D'Sound slik vi kjenner dem.

– Det var viktig for oss å få gitt ut denne låten her. Den kommuniserer liksom til Norges befolkning at «D'Sound is back», skratter Kim Ofstad.

– Noen kalte den for klassisk D'Sound. Det likte vi veldig godt å høre, sier Simone Eriksrud.

– Et perfekt ekteskap

Så langt går Simone Eriksrud at hun drar sammenligninger mellom det nye albumet og ekteskap.

– Simone har tidligere karakterisert denne låten som «a perfect marriage» mellom de to første albumene vi gav ut, «Spice of life» og «Blessing». Jeg syns det er svært betegnende for albumet vi kommer med nå, sier Jonny Sjo.

– Tar det som det kommer

Bandet presiserer at albumet langt fra er noe resultat av kyniske markedsanalyser spesialdesignet for et kjøpevillig publikum. Musikken kommer fra hjertet og er musikk bandmedlemmene selv elsker å både høre, spille og synge.

– Det er så deilig. Nå tar vi det som det kommer. Vi lager nå ei skive som vi digger å høre på. Og dette skal være regel nummer en. Vi skal digge det vi gjør og så får resten bare komme, sier Simone Eriksrud.

– Trodde ikke på gjenforening

Når D'Sound nå slipper en splitter ny singel, så markerer det også en slags gjenforening av bandet. Etter forrige album gikk bandmedlemmene hver til sitt.

Vi trodde ikke dette skulle skje da vi hadde bruddet vårt, forteller Jonny Sjo. Da så det ikke ut til at vi skulle komme til å forene oss igjen, sier han.

– Sto på hver vår kant

Kim Oftstad forteller hva som skjedde under bruddet. Bandet hadde gått i studio for å gi ut en ny plate. Men det spredte seg en uenighet blant bandmedlemmene.

– Før hadde vi alltid, til en viss grad, vært enige. For første gang sto vi på hver vår kant. Det var kanskje spesielt jeg som var litt vrang, sier Kim Ofstad.

OK?

– Ja, og så kan jeg være litt ekstrem av og til. Jeg syntes ikke det var noe gøy lenger. Da tenkte jeg at nok var nok. Da var det slutt for min den, sier Kim Ofstad til NRK.

– Forferdelig

Dermed var bruddet i D'Sound et faktum. I dag ser bandmedlemmene tilbake på dette som en sår tid.

Det er klart; vi hadde vært sammen i 15 år. Så gjorde vi det slutt. Det var selvfølgelig helt forferdelig. Det var veldig, veldig vanskelig å slutte.

Men nå har bandmedlemmene funnet tilbake til hverandre. De kom sammen, og i løpet av få dager var det klart at de var modne for et tett samarbeid igjen.

Sakte, men sikkert tok vi opp igjen tråden. Og da vi gikk i studio for å lage musikk sammen igjen, da føltes det veldig, veldig bra, sier Ofstad.

– Sjekket om vi hadde gnist

Nå forteller Simone Eriksrud at konfliktene er et tilbakelagt stadium og at alt har ordnet seg mellom bandmedlemmene.

Alt er bra igjen. Jeg kaller dette for «nye» D'Sound. Vi er tre veldig forskjellige mennesker, som også har tre forskjellige historier. Men nå har ting kommet på plass av seg selv. Vi booket tre dager i studio for å sjekke om vi fortsatt hadde en gnist. Og etter tre dager hadde vi faktisk en hel plate, forteller Simone Eriksrud.

– Magisk

Vokalist Simone Eriksrud forteller at prosessen ikke bare har vært enkel hele tiden. Derfor gikk hun ganske forsiktig inn i det nye samarbeidet.

Jeg klarte ikke helt å stole på at dette skulle gå bra. Det var litt skummelt. Men det hele ble en magisk prosess. Og det mest magiske var de tre dagene da vi var i studio og spilte sammen.

– Uendelig takknemlig

Nå ser Simone Eriksrud tilbake på en fantastisk periode i studio. I et intervju med NRK uttrykker hun stor takknemlighet for at bandmedlemmene har funnet hverandre igjen, og for dagene de hadde sammen i studio.

– Jeg husker hva jeg tenkte da jeg gikk ut av studio den tredje dagen. Jeg tenkte at uansett hva som kom til å skje med D'Sound, om det ikke skulle bli noe mer, så hadde de tre dagene vært så nydelige at jeg ville være uendelig takknemlig, Sier Simone Eriksrud.