– Måtte litt magi til for å få hull på Brattvåg

Like før andre ekstraomgang var slutt fikk KBK avverget cupbombe i Brattvåg. – Det var fantastisk, sier KBK-trener Christian Michelsen.

Her redder Kalludra dagen for KBK i siste øyeblikk.

Det ble en lang fotballkamp på Brattvåg stadion i oppgjøret mellom Brattvåg og Kristiansund BK i andre runde i cupen. Brattvåg ligger på en tiendeplass i 2. divisjon, men gjorde det allerede fra start av vanskelig for eliteserielaget.

Niklas Rekdal scorer for Brattvåg

Sønnen til Kjetil Rekdal satte inn 1-0 for Brattvåg.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Til pause sto det 0-0 etter en målløs førsteomgang. Etter pause var det vertene som kom best i gang og som tok ledelsen etter 58 minutter. Niklas Rekdal fikk ballen ute på hjørnet av boksen og fikk masse tid til å prikke den i lengste kryss. Men12 minutter senere reduserte KBK på straffe. Flamur Kastrati banket den sikkert i mål.

Kristiansund scorer på straffe

Flamur Kastrati reduserer på straffe.

Foto: Nils-Atle Sundnes / NRK

Stillingen holdt seg til ordinær tid var ferdig og gjennom hele første ekstraomgang. Det tikket raskt mot straffesparkkonkurranse da også andre ekstraomgang nærmet seg slutten uten en avklaring. Men i siste minutt sørget Liridon Kalludra for 2-1 til bortelaget.

– Bittert

Det er ikke første gang Brattvåg har laget dramatikk i cupen. I fjor slo de ut Molde etter ekstraomganger, og de har tidligere også slått ut AaFK. Men mot KBK har brattvågingene slitt. Både i 2014 og i 2017 tapte de mot KBK i cupen, og gjestene ble for sterke også denne gangen. Det synes trener til Brattvåg er bittert.

Rene Skovdahl

Brattvåg-trener René Skovdahl Hansen er fornøyd med laget sin innsats, men skuffet over resultatet.

Foto: Øyvind Sandnes / NRK

– Guttene har grunn til å være stolte, sier René Skovdahl Hansen. Han legger til at han ikke bruker å legge seg opp i dommeravgjørelser, men mener at en feil av dommeren, der han ikke blåser frispark, gjør at KBK scorer i stedet for at det går til straffesparkkonkurranse.

Målscorer Niklas Rekdal synes også tapet var surt.

– Hvis man ser på sjansestatistikken så tror jeg den er ganske jevn. Jeg er egentlig ganske stolt over det gutta gjør i dag. Jeg synes vi har vist flere ganger i cupkampene våre at vi har et bra nivå.

– Her er det ikke enkelt å komme og spille cupkamp, sier Rekdal.

All honnør til Brattvåg

Det kan en lettet KBK-trener Christian Michelsen skrive under på. Han sier at det måtte litt magi til for å få hull på Brattvåg.

Christian Michelsen

KBK-trener Christian Michelsen er glad de klarte å ta seg videre til tredje runde i cupen.

Foto: Roar Halten /NRK

– All honnør til dem. Det kunne ha blitt ei cupbombe. Heldigvis ble det ikke det for vår del.

Han syntes kampen var spennende.

– Vi skaper ikke all verden. Brattvåg var gode og hadde gjort hjemmeleksa si, sier treneren som mener den mentale styrken til mannskapet ble avgjørende.

– Vi holder balanse i det og maler på. Det er en lettelse og en fantastisk glede når vi scorer det målet.

– Vi gir oss aldri, sier Michelsen.

Med seier på Brattvåg stadion er KBK videre til tredje runde av NM.

Her setter Niklas Rekdal inn 1-0 målet.

Her reduserer KBK.