Hopp til innhold
Brann i Equinor sitt anlegg på Tjeldbergodden i Aure.
Foto: Stein Tranvik

Brann på Tjeldbergodden

Oppsummert

30 personer ble evakuert under brannen i Equinors anlegg på Tjeldbergodden onsdag 2.desember.

 • Alvorlige brudd

  Petroleumstilsynet sin gransking av ulykka på Tjeldbergodden 2.desember 2020 har avdekket alvorlige brudd på regelverket og de har nå gitt pålegg til Equinor. Granskingen viser at hendelsen kunne ha medført alvorlig personskade eller død samt betydelig økonomisk tap. Den direkte årsaken til turbinhavariet med påfølgende brann var at isolering mot dampnettet på mellomtrykksnivå ikke fungerte som tiltenkt i forbindelse med en nødstopp av systemet. Equinor har nå fått flere pålegg fra tilsynet.

  Brann på Equinor sitt anlegg på Tjeldbergodden.
  Foto: Equinor
 • Kunne gått liv på Tjeldbergodden

  Brannen på Equinor sitt anlegg på Tjeldbergodden i Aure 2. desember 2020, kunne ført til gasseksplosjon. Det var fleire personar i nærleiken av bygget når brannen starta.

  Ei granskingsgruppe i Equinor konkluderer med at hendinga kunne fått svært alvorleg utfall med fleire omkomne. Brannen starta etter at ein dampventil kom ut av kontroll og slo hol i ei røyrlinje med smørjeolje. Det skriv Equinor på sine nettsider.

  Equinor Tjeldbergodden
  Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor
 • Har startet opp produksjon

  Equinor har starta produskjon av etter brannen på selskapet sitt metanolanlegg på Tjeldbergodden i Aure i desember og leverer igjen metanol til markedet. En turbingenerator som ble skadd i brannen, må til Sverige for undersøkelse. Pressetalsperson i Equinor, Eskil Eriksen, sier produksjonen nå krever mer strøm uten generatoren.

  Equinor Tjeldbergodden
  Foto: Ole Jørgen Bratland / Equinor
 • Bellona vil styrke vernetjenesten

  Miljøstiftelsen Bellona vil styrke vernetjenesten i olje- og gassbransjen og har sendt brev til Arbeids- og sosialdepartementet der de ber om at vernetjenesten fristilles fra ordinære arbeidsoppgaver. Brevet har bakgrunn i flere alvorlige ulykker, blant annet brannen i Equinor sin metanolfabrikk på Tjeldbergodden i Aure sist uke.

  Brann i Equinor sitt anlegg på Tjeldbergodden i Aure.
  Foto: Stein Tranvik
 • Petroleumstilsynet på plass i Aure

  Kripos og Petroleumstilsynet er mandag ved Equinors anlegg på Tjeldbergodden i Aure i forbindelse med brannen forrige uke. – Vi har bedt om bistand fra Kripos, så tre kriminalteknikere er på plass, sier etterforskningsleder Ove Brudevoll. I tillegg er tre fra Petroleumstilsynet og politiet på plass. Årsaken til brannen er fortsatt ukjent.

  Ove Brudevoll
  Foto: Eirik Haukenes / NRK