NRK Meny
Normal

Bomkutt forener til slutt

Nå vil aurgjeldingene på begge sider av de gamle kommunegrensene endelig bli mer sammensveiset, mener Aure-ordfører Ingunn Golmen.

Ingunn Golmen

Ordfører i Aure, Ingunn Golmen, kunne endelig juble etter åtte år med bompenger over Imarsundet.

Foto: Roar Halten / NRK

Ordføreren er en av 3570 innbyggere i kommunen i det nordvestlige hjørnet av Møre og Romsdal som drar et lettelsens sukk over at bompengeperioden i Imarsundsambandet er over.

– Dette er stort! Nå kan vi endelig ferdes fritt fra nord til sør i kommunen vår, smiler Ingunn Golmen.

Dyr bompassering

Bombpengeslutt Imarsundsambandet

Mange hadde møtt opp for å markere slutten for det som har vært en av landets dyreste bompasseringer.

Foto: Roar Halten / NRK
Slutt på bompengar på Imarsundsambandet

Korpset kastet glans over markeringen mandag.

Foto: Roar Halten / NRK

Golmen har stor tro på at slutten for bommen over Imarsundet, som har delt Aure i to, betyr en ny start for samkvemmet mellom innbyggerne i kommunen. Dagens Aure er nemlig et resultat av kommunesammenslåingen med tidligere Tustna kommune.

Mandag ettermiddag ble Imarsundforbindelsen gratis å kjøre etter vel åtte år med bompenger. Mange hadde møtt opp for å markere slutten for det som har vært en av landets dyreste bompasseringer.

Dempet av bommen

Aure-ordføreren erkjenner at bommen mellom de to tidligere kommunene har stått i vegen for en gjennomgripende forening mellom innbyggerne over den gamle kommunegrensa.

Golmen mener den nye hverdagen uten bompenger, vil gi mange positive ringvirkninger.

– Bommen har betydd ekstrakostnad ved å forflytte seg mellom de to tidligere kommunene. Dette har lagt sin demper på samkvemmet mellom innbyggerne i nye Aure kommune. Næringslivet har merket ekstrautgiftene ved bommen aller mest, sier hun.

Etter at bommen ble stengt sent i ettermiddag, ser både hun og andre aurgjeldinger fram til økt foreningsaktivitet og mer samvær på tvers av den gamle kommunegrensa.