Ble beroliget

Ordfører Kjell Nergaard (Ap) i Kristiansund ble beroliget etter møtet med Politidirektoratet og Justisdepartementet i Oslo i går. Han har ikke gitt opp å få politimesteren til byen.

Kjell Neergaard i AP under ordførerdebatten

Den nye Ap-ordføreren i Kristiansund kjemper for at politimesteren skal sitte i byen hans

Foto: NRK

Det var et godt møte og jeg ble beroliget da politidirektøren understreket at de skal ta hensyn til høringsuttalelsene i forbindelse med plasseringen av de nye politimesterne,sier Nergaard. For det nye Møre og Romsdal Politidistrikt har Politidirektoratet gått inn for at mesteren skal ha kontor i Ålesund.

Ba om særmøte

Kjell Nergaard ba om særmøte og fikk da understreket hvor viktig det er at politimesteren sitter i Kristiansund fordi han skal ha ansvaret for Norskehavet. Han føler at direktoratet ikke har vurdert hvor viktig det er for sokkelberedskapen.

Kjell Neergaard

Kjell Nergaard ble beroliget etter møtet med Politidirektoratet

Foto: Roar Halten / NRK

–Det er det viktigste argumentet for Kristiansund. Det har øvelser vist. Da er du nær både Tjeldbergodden og Ormen Lange og det som skjer ute i havet.

Bruker tall i kampen

Den nye kristiansundsordføreren brukte også tall i argumentasjonen overfor politiledelsen. I dag har Ålesund ca.3200 statlige arbeidsplasser, mens Kristiansund har 1100. Hvis sykehuset legges ned, forsvinner 600 av disse. Derfor mener Nergaard at det er all grunn til å fylle på med et tjuetalls politi-arbeidsplasser som blir tilfellet hvis politimesterkontoret blir lagt til byen.

Har ikke gitt opp

Det pågår nå intens lobbyvirksomhet for å påvirke Politidirektoratet. På Fylkestinget i starten av uka ble det klart at fylkesordfører Jon Aasen (Ap) også går inn for Kritiansund. I alle partiene er det delte meninger. Fristen for å uttale seg er 17.november og i desember er det ventet at direktortat bestemmer seg for om det blir Ålesund eller Kristiansund. Kjell Nergaard har ikke gitt opp kampen for sin by.

Se også: Full splid om hvor mesteren skal sitte

Se også: Er dette Norges hyggeligste glattcelle?