NRK Meny
Normal

Er dette Norges hyggeligste glattcelle?

Politiet i Kristiansund ville ha mer harmoni og trivsel i glattcellene på stasjonen. Kunstnere gjør livet på cella litt mer levelig.

Politiet i Kristiansund ville ha mer harmoni og trivsel i glattcellene på stasjonen. Kunstnere gjør livet på cella litt mer levelig.

Kunst skal få opp humøret hos fangene i Kristiansund.

Å havne på glattcelle i Kristiansund, minner lite om et opphold bak murene. Påmalt utsikt, blomster på veggene og sofa med puter i forskjellige farger.

Det pyntes inne i glattcella i Kristiansund

Det pyntes inne på den ene glattcella i Kristiansund.

Foto: Eirik Haukenes / NRK

– Dette skal forestille en solnedgang, sier kunstner Steinar Jacobsen som viser frem det ene maleriet på veggen.

– Det må være et bilde som virker beroligende på de innsatte og som gjør det litt triveligere for dem å sitte her, sier Jacobsen.

Kunstner Steinar Jacobsen har fått med seg Beate og Anette Thomsen til å hjelpe seg med piffe opp glattcellene.

Budsjett

Politiet i Kristiansund ville ha mer harmoni og trivsel i glattcellene på stasjonen og nå skal kunstnere sørge for at livet for de innsatte blitt litt hyggeligere.

– Tanken var at det skal være litt greiere å sitte på cellene. I stedet for å sitte å se på grønne vegger, så har de noe fint å se på når de er her og vi skal ta vare på dem, sier politiførstebetjent ved Nordmøre og Romsdal politikammer, Knut Fugelsnes.

Et par dører lenger bort, står cellene av den gamle sorten, og slik vil de forbli. For prosjektet med et budsjett på null kroner, rommer foreløpig bare to av glattcellene.

– På skjemaene der vi spør om sykdommer og varsling, så får vi legge ved et punkt om de er kunstinteressert, smiler Knut Fugelsnes.

Inne på en glattcelle i Kristiansund

Påmalt utsikt, blomster på veggene og sofa med puter i forskjellige farger skal gjøre hverdagen hyggeligere for de ansatte.

Foto: Eirik Haukenes / NRK