Skambet kvinne i ansiktet - dømt til fengsel

Ei 41 år gammel kvinne er dømt til fengsel i fem måneder for narkotikabruk, vold, og en episode der hun bet en annen kvinne såpass hardt i ansiktet at hun fikk et arr på 3x4 centimeter.

Ålesund politistasjon

Ettersom påtalemyndigheten har brukt to år på å behandle saken, får den tiltalte kvinnen 75 dager i fradrag på straffen.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Det var natt til søndag 20. januar i 2013 at kvinnen var sammen med venner på et utested i Ålesund.

Det var her tiltalte drakk mye sprit og ble sterkt beruset, før hun kom i krangel med en bekjent.

Konfrontasjonen mellom de to ble svært opphetet, før den utviklet seg til et basketak der tiltalte valgte å bite kvinnen i ansiktet.

Kvinnen som ble bitt forklarte til Sunnmøre tingrett at den påfølgende kloringen og luggingen var en reaksjon på bittet, som gav et sår som ble målt til å være hele 3x4 centimeter.

Trenger kosmetisk operasjon

Såret skal ha ført til et varig arr i ansiktet som gir stadige smerter, og kvinnen vil trenge en kosmetisk operasjon for å bli kvitt arret.

Dommerfullmektig Håkon Bodahl-Johansen skriver i dommen at tingretten anser bitingen som legemsbeskadigelse under skjerpende omstendigheter, blant annet fordi kvinnen har fått varige mén i et område som er lett synlig for andre mennesker.

I tillegg har retten lagt vekt på at bittet har medført bekymringer i form av smittefare for den fornærmede.

Tiltalte var også tiltalt for oppbevaring av narkotika – blant annet amfetamin.

Den totale straffen ble på fem måneder, men ettersom påtalemyndigheten har brukt to år på å behandle saken, får den tiltalte kvinnen 75 dager i fradrag på straffen.