NRK Meny
Normal

Bet kameratens ansikt til blods

«We will eat you», sa de mens de angrep den litauiske kameraten.

Ålesund politistasjon

FENGSEL: To litauiske menn fikk fengselsstraff etter å ha angrepet en kamerat i Ålesund.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Den ene like under 40 år, og den andre like over, ble i Sunnmøre tingrett nylig dømt til fengsel for å ha angrepet en annen mann i en leilighet i Ålesund i juni i år.

De to mennene tok tak i kameraten og kastet han i bakken. Deretter slo de han i ansiktet.

De ga seg ikke med det. Det ble et blodig angrep da den ene begynte å bite den fornærmede i ansiktet og i hodet, mens de sa at de skulle spise han.

I dommen står det at mennene sa «we will eat you» og «we will kill you».

Mannen fikk betydelige skader i hodet, og blødde kraftig. Huden i hodebunnen ble skrapet bort flere steder.

Redd for livet sitt

Den fornærmede har forklart til politiet at han trodde de skulle ta livet av han. Han mener det skjedde helt plutselig og uprovosert, og angrepet fikk en brå slutt. Mannen kom seg da ut av leiligheten og ringte deretter politiet.

Ifølge dommen ble de to dømte mennene funnet sovende i leiligheten i Ålesund. De hadde blod i ansiktet og på klærne, men ingen av de var skadet.

Den yngste av de dømte straffes med sju måneder i fengsel og en bot på 10 000 kroner. Det var også han som bet fornærmede i ansiktet. Den eldste må i fengsel i seks måneder.

De tre har oppholdt seg i perioder i Norge for å arbeide. Ifølge dommen var de tre sammen denne kvelden blant annet fordi fornærmede skulle hjelpe å finne de to dømte jobb.