NRK Meny
Normal

KOLS-syk redd massevaksinasjon

Hun er i høyrisikogruppen for å få svineinfluensa. Men hun er redd massevaksinasjon på stort stadion skal gi henne mer lidelse.

Rigmor Helland
Foto: Marin Kjellstadli Korsnes / NRK

- Hvorfor må jeg møte på Color Line stadion ? Hvorfor kan jeg ikke få vaksinen hos fastlegen min, spør KOLS-syke Rigmor Helland i Ålesund.

Kronisk syke

Kronisk syke gruer seg nå til å måtte stå i lange køer for å få svineinfluensavaksine. Fra onsdag skal Ålesund kommune massevaksinere folk i risikogruppene på Color Line stadion.

- Det er forferdelig å tenke på. Jeg gruer meg voldsomt, sier Rigmor Helland.

Alt om svineinfluensa

Dårlig immunforsvar

Rigmor Helland har svært dårlig immunforsvar fordi ho har KOLS. Hun kommer nok til å møte opp, men hun vet det blir vanskelig å stå i kø.

- Det blir mye folk der. Det kan bli tung luft. Jeg har sett slike køer på TV. De står ganske tett. Da føler jeg at jeg ikke får nok luft. Jeg vet at jeg egentlig får nok luft, men når jeg står der klarer jeg ikke å konsentrere meg om det, sier Helland.

Redd køsniking for svinevaksine

Skulle vaksinere 200 personer i timen...

Vegring mot vaksine

Gravide er skeptisk til vaksine

Heller hos fastlegen

Hun tror at mange har det som henne. Og hun føler det hadde vært bedre for de kronisk syke å få vaksina hos fastlegen.

- Det hadde vært mye bedre. Det gjør meg ingenting å sitte på venterommet hos fastlegen min. Der er jeg kjendt. Men jeg har aldri vært på lokalene på Color Line stadion. Nei, dette blir spennende, sier Helland.

Rigmor Helland sier hun vil gjøre et forsøk på å komme seg avgårde til vaksineringen. Men hun medgir at det blir vanskelig.

- Jeg får psyke meg opp. Men det er ikke lett. Det er det eneste jeg vet. Dette blir ikke lett, sier hun til NRK Møre og Romsdal.

NRK har stengt av diskusjonen på grunn av flere usaklige kommentarer.