Beholdt tabelltoppen tross tap

Kristiansund leverte en svak forestilling da de gjestet Bergen og Åsane søndag kveld. Men selv om det ble 2-0 tap, kan nordmøringene fortsatt lese sitt navn på toppen av tabellen.

Christian Michelsen Kristiansund

Christian Michelsens menn klarte ikke å knekke Åsane søndag kveld. Det endte med et 2-0 tap. Arkivfoto fra en tidligere kamp.

Åsane hadde ikke tapt på hjemmebane siden 17. april og heller ikke formsterke Kristiansund Ballklubb klarte å ta knekken på det hardtarbeidende hordalandslaget.

Kristiansund hadde ikke tapt en eneste kamp siden seriepremieren og toppet 1. divisjon da kampen mot Åsane ble sparket i gang søndag kveld. Da de 90 minuttene var ferdigspilt hadde situasjonen forandret seg.

KBK beholdt riktignok tabelltoppen siden tabelltoer Sandefjord også tapte, men måtte si farvel til den imponerende rekken på 15 kamper som ubeseiret.

Klarte ikke bryte ned Åsane

Selv om nordmøringene var det førende laget i førsteomgang, klarte de aldri å komme til de aller største sjansene.

Åsane viste seg som et godt defensivt lag som jobbet godt for hverandre og fikk stoppet Kristiansund fra å avslutte angrepene.

Derfor var nok de neppe veldig fornøyd med de første 45 minuttene, og i de neste 45 skulle det bare bli verre.

Utsøkt scoring

For bare to minutter etter pause var det Åsane som fikk den forløsende scoringen. Kristiansund rotet det til i eget forsvar og Åsanes toppscorer Geir André Herrem fikk storme alene mot Conny Månson i KBK-buret. Da gikk det som det måtte gå og Herrem fikk trille inn sitt tiende mål for sesongen.

20 minutter senere var samme mann klar for å sette sin andre scoring for kvelden. Joakim Soltvedt spilte Herrem fint gjennom forsvaret og spissen løste resten på utsøkt vis.

Fra skrått hold chippet toppscoreren ballen over Månson og det stod 2–0 til Åsane. Det ble også sluttresultatet på en svak dag for vanligvis sterke Kristiansund.

10. juli spiller Kristiansund den siste kampen før 1. divisjon tar ferie. Da er det Bryne som står på motsatt banehalvdel i Kristiansund.