NRK Meny
Normal

Nekter å skryte av superspissen

Kristiansund-trener Christian Michelsen er opptatt av et velfungerende kollektiv. Derfor får ikke lagets 21 år gamle toppscorer noen ekstra lovord.

Daouda Bamba

Daouda Bamba har bøttet inn mål for Kristiansund denne sesongen.

Foto: Roar Halten / NRK

Laster innhold, vennligst vent..
Christian Michelsen

KBK-trner Christian Michelsen forventer tøff motstand mot Åsane søndag.

Foto: Roar Halten

Kristiansunds prestasjoner denne sesongen har overgått det selv den mest hardbarka KBK-supporter kunne forvente.

Etter fjorårssesongen var det forventet at nordmørslaget ville bli et topplag, men etter 3-1 tapet mot Mjøndalen i serieåpningen var det mange som lurte på om de hadde feilvurdert laget.

Skepsisen ble dog kortvarig, for Kristiansund BK har ikke tapt siden kampen mot Mjøndalen 4. april og topper 1. divisjon.

– Knalltøff bortekamp

– Det er ikke noe hokus pokus det, men knallhard og ærlig jobb over tid, forklarer KBK-trener, Christian Michelsen om det som er den beste sesongen i klubbens historie.

– Vi utvikler oss hele tiden og tar små steg i riktig retning på alle områder hele tiden. Vi er ydmyk med tanke på gode prestasjoner og er hele tiden ute etter å lære og bli litt bedre. Det skal sies at vi har hatt litt marginer i vår, men det tar vi på kappen for hardt arbeid og at vi får igjen for det, sier han.

Søndag kveld møter de Åsane på bortebane.

– Det kommer til å bli en knalltøff kamp, en av de tøffeste bortekampene vi har i år. Det fikk vi kjenne i fjor og det blir garantert ikke noe lettere i år, mener Michelsen om kveldens motstander.

10 mål

En som har vist strålende form for Kristiansund i år er spissen Daouda Bamba. Med sine 10 mål har han allerede dobbelt så mange som han noterte seg for i fjorårssesongen.

Michelsen er imidlertid ikke villig til å skryte hemningsløst av toppscoreren.

– Det er en god spiller som har mange gode fotballspillere rundt seg. Punktum finale, sier han.

Laster innhold, vennligst vent..