Barnevernet blir mer spesialisert

Barnevernet i fire sunnmørskommuner slår seg sammen. Den nye organisasjonen skal være sterkere rusta til å hjelpe barn som trenger det.

Barnevernet i fire Sunnmørskommuner slår seg sammen. Den nye organisasjonen skal være sterkere rusta til å hjelpe barn som trenger det.

Kyrre Grimstad

Kyrre Grimstad som er teamleder sier det er hardt arbeid i barnevernet.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Det er barnevernet i Hareid, Ulstein, Volda og Ørsta som ble slått sammen fra første januar. Målet er å oppnå bedre utnytting av fagkompetansen i barnevernet, nå skal de ansatte jobbe i et interkommunalt barnevern og i spesialiserte team.

– Vi skal drive med gjennomgang av melding og undersøkelse etter lov om barnevern, noe som er en vitenskap i seg selv, sier Kyrre Grimstad som er teamleder for det interkommunale barnevernet.

Les også:

Fagfolkene fornøyde

Dette er ett av fire team med til sammen omtrent tretti fagfolk. Det virker som fagfolkene selv er fornøyde.

– Den faglige kompetansen blir mye bedre. Det er den største fordelen, sier barnevernkonsulent Miriam Strømsholm.

Brynhild Solvang

Barnevernsjef Brynhild Solvang, lover at barnevernet skal bli bedre etter sammenslåingen.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Volda skal være vertskommune for det interkommunale barnevernet. Barnevernsjefen, Brynhild Solvang, som bor i Ulstein må pendle.

– For meg så går det greit, det spiller ingen rolle. Det er jo en boregion, en arbeidsregion som vi beveger oss innenfor, så det går bra, sier hun.

Tidligere i dag gikk fylkesmann Lodve Solholm ut og refset kommunene Vanylven, Herøy og Sande. De tre kommunene har valgt å stå utenfor et omfattende samarbeid om barnevern.

Les også:

Mer spesialisering

Barnevernssjefen lover et mer profesjonelt og robust barnevern.

– Vi deler fagpersonalet opp i team og nå kan man spesialisere seg på sitt felt. Den muligheten har man ikke hatt med små tjenester med fem-seks tilsatte. Nå kan folk jobbe mer faglig konsentrert, istedenfor å hoppe mellom ulike faser slik som ei barnevernssak består av, sier hun.

Alle tilsatte i barnevernet skal samles i et felles lokale i Volda. Det er ikke bare sjefen som må pendle.

– I begynnelsen satt det langt inne. Men nå er jeg helt innstilt på dette, forteller barnevernkonsulent fra Ulstein, Priya Ratnasingnam.