Bare bedre er godt nok for KBK

Når Kristiansund BK starter sesongoppkjøringen til sin andre sesong i Eliteserien, advarer NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken mot å legge lista for høyt.

Eliteserien 2017 Kristiansund-Sandefjord.

Kristiansund BK har hatt mye å juble for de siste sesongene, og avsluttet debutsesongen i Eliteserien med en solid sluttspurt til 7. plass.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Debutsesongen i Eliteserien ble et eventyr for Kristiansund BK, som endte på en knallsterk 7. plass. Mandag samler Christian Michelsen sine spillere på treningsfeltet for å starte jobben med å bli enda bedre.

– Jeg tror man skal være veldig tydelig på at fotball er ferskvare. Det som var godt nok i går er ikke godt nok i dag. Derfor må man tenke litt annerledes, fornye seg litt, bli enda litt bedre på det meste. Samtidig må vi huske det vi har vært gode på tidligere og som har gitt oss suksess, sier Michelsen.

Kristiansund

Christian Michelsen har hatt god grunn til å slå seg selv på brystet som KBK-trener. Skal oppturen fortsette er det bare beinhard jobbing som gjelder, sier 41-åringen.

Foto: Anders Tøsse / NTB scanpix

Advarer mot høye forventninger

NRKs fotballekspert Karl-Petter Løken er imponert over det KBK har fått til. Han roser sin gamle lagkamerat fra Stabæk, og sier det neppe er tilfeldig at Christian Michelsen har fått gode resultater i hjembyen. Likevel advarer han nordmøringene mot å legge lista for høyt før den andre sesongen i Eliteserien, der han er sikker på de andre lagene vil ta KBK mer på alvor.

– Man skal i alle fall ikke forvente at man skal gjøre det bedre. Jeg håper omgivelsene ikke forventer en plassering høyere enn nummer 7, for det blir vanskelig å forsvare. Jeg tror de skal være veldig fornøyd om de havner et sted mellom nummer 7 og 10, sier Løken.

Karl-Petter Løken

Karl-Petter Løken mener KBK gjorde en kjempeprestasjon i sin første eliteserie-sesong. Nå gjelder det å ikke være fornøyd, forberede seg godt og tenke at alle andre har blitt bedre, mener NRKs fotballekspert.

Foto: Privat

Den relativt ferske klubben har så langt klart det kunststykket å klatre oppover på tabellene hver sesong siden etableringen.

– Jeg skal innrømme at den grafen på et eller annet tidspunkt vil få seg en knekk, men det er viktig at den ikke får seg en brutal knekk, sier Michelsen, og minner om at klubben har overrasket og tatt nye steg hvert eneste år.

Lokal forankring

Det viktigste for Michelsen er å utvikle laget videre, og sørge for at klubben er med i norsk fotballs beste selskap. På veien mot videre suksess peker Karl-Petter Løken på en sjelden faktor han mener gir klubben en fordel.

– De er et av de få lagene med ganske god lokal forankring. Ser man på spillergruppen, og faktisk de som vanligvis er i startoppstillingen, så er det mange med lokal forankring. Det er et veldig godt fundament i forhold til å lykkes over tid, mener Løken.

Likevel er det nytt påfyll utenfra i spillerstallen som Michelsen nå samler til sesongoppkjøringen. Han håper å få inn en ny angrepsspiller til før seriestart, men er tålmodig.

– Jeg synes troppen ser veldig spennende ut. Det har den gjort i de forrige sesongene også, men det er sunt for et konkurransemiljø med noen nye fjes. Det er ikke bare de nye som kommer inn med kvalitet som hever gruppen, men kombinasjonen med at de som har vært med før hever seg i den konkurransesituasjonen. Det er helt nødvendig med noen småforandringer, og vi er veldig fornøyd med det vi har fått til mellom disse sesongene.