NRK Meny
Normal

Ålesund gjør seg lekker før Tall Ships Races 2015

Tall Ships Races Ålesund har fått fotograf Stig Rekdal til å sette sammen bilder av Ålesund over flere årstider. Resultatet har blitt en stemningsfull film med spektakulære bilder av byen.

Filmen brukes for å promotere Ålesund som vertshavn under The Tall Ships Races 15. - 18. juli 2015.

Tall Ships Races i Ålesund jobber nå for å promotere seg frem mot 2015. De skal rett og slett gjøre seg litt lekker for å få flere store skip til å være med på seilasen.

Videoen er allerede presentert for de største skutene i forbindelse med seilasen.

– Vi har ingen konkrete avtaler på hvilke skip som kommer. Veldig mange husker Ålesund fra Cutty Sark, og veldig mange vil tilbake hit. Men nå er den største jobben å være til stede under regattaer i 2014 for å promotere oss selv og gjøre avtaler, sier prosjektleder Albert Gjørtz.

Mye arbeid

Videoen skal sørge for vind i seilene før seilasen. Gjørtz forteller at seilasen først og fremst er for ungdom og unge voksne mellom 15 og 25 år for at de skal få være på sjøen og lære seg sjømannskap. Og den viktigste komiteen i forhold til det arbeidet er satt ned.

– Medseilerkomiteen er alt i gang, sier han.

Ellers er organisasjonskartet på plass, og de har fått på plass komiteledere for de fleste andre komiteene.

– I løpet av våren håper vi flere brikker faller på plass, sier Gjørtz..

Gjørtz forteller at de nå har vært i møter med Destinasjon Ålesund og Sunnmøre og håper på et godt samarbeid der.

– De sitter på mye materiale som er like spektakulært som denne videoen så om vi kan samarbeide tror jeg det blir vinn vinn, sier han.

Ålesund er målet for «Race 1»

Tall Ships Race i Ålesund 2015 arrangeres i tidsrommet onsdag 15. juli til lørsdag 18. juli 2015. Selve seilasen har sin første dag i Belfast 2. juli. Seilasen går fra Belfast i Irland der det hele starter torsdag 2. juli med avreise søndag 5. juli over Nordsjøen. Ålesund er målet for «Race 1». Her skal arrangementet foregå fra onsdag 15. juli til lørdag 18. juli.De første og raskeste skipene kan ankomme noe før.

Skipene forlater byen lørdag 18. juli for å seile «Cruise-in-Company» ned til Kristiansand. Til Kristiansand skal båtene være til 25. juli og blir liggende til tirsdag 28. juli. Da går turen over til Aalborg i Danmark i form av «Race 2».
Arrangementet i Aalborg varer fra lørdag 1. august til tirsdag 4. august, og med det er seilasen over for 2015.

Samarbeidsprosjekt

Tall Ships Races i Ålesund er et samarbeidsprosjekt mellom Ålesund kommune, Ålesundregionens Havnevesen, Aalesunds Handelsforening og næringslivet i Ålesund og på Sunnmøre. Våren 2013 startet arbeidet med å få på plass prosjektorganisasjonen til arrangementet.

Prosjektleder Gjørtz er til daglig beredskapsleder i Ålesund kommune. Fra og med august 2013 har han hatt stillingen som prosjektleder for Tall Ship Races i rådmannens stab i kommunen i halv stilling. Fra nyttår vil han jobbe fullt med seilasen.