NRK Meny
Normal

Ajax-treneren: – Vi kan ikke tape

Ajax-trener Frank de Boer går offensivt til verks og nærmest forlanger at hans lag vinner mot Molde torsdag kveld.

Frank de Boer

EUROPACUP: Ajax-trener Frank de Boer forventer at hans lag vinner kveldens kamp for Molde.

Foto: GENYA SAVILOV / Afp

Laster innhold, vennligst vent..
Frank de Boer

TRENER: Frank de Boer mener ikke at kunstgresset vil være en ulempe for hans lag.

Foto: Peter Dejong / Ap

Det er det nederlandske storlaget, Ajax, som venter Molde Fotballklubb i Rosenes by torsdag kveld.

Laget topper hjemlig liga etter seks av sju mulige seire, men i den første gruppespillkampen i Europaligaen hjemme mot Celtic, måtte de rød-hvite nøye seg med uavgjort og ett poeng.

– Vi kan ikke tape mot Molde og kommer til å gå for å få alle de tre poengene. La det være klart, sier trener Frank de Boer til De Telegraaf.

– Bør vinne to bortekamper

Ajax har vunnet en stor europeisk turnering hele åtte ganger. De har blant annet vunnet Mesterligaen fire ganger, og da senest i 1995 etter en sterk finaleseier over A.C. Milan.

Etter uavgjort mot Celtic, har de Boer nå stilt på oppskriften for hva som vil være nødvendig for å avansere til sluttspillet.

– Jeg sa opprinnelig at vi i hvert fall måtte vinne alle hjemmekampene, men etter den første kampen bør vi nå vinne to av bortekampene, mener den tidligere nederlandske landslagsspilleren.

Frykter ikke kunstgresset

Gjestene fra Nederland spiller til daglig sine kamper på gresskledde Amsterdam Arena, men de Boer frykter ikke at kunstgresset i Molde blir uvant for hans mannskap.

– Værforholdene gjør det gunstig å spille på kunstgress, sier han og henviser til regnet som er ventet i kveld.

– Det vil være til vår fordel. De spiller imidlertid på dette underlaget hver dag, men kunstgresset vil uansett ikke være en unnskyldning om vi skulle få et dårlig resultat fra kampen, mener Ajax-treneren.

Laster innhold, vennligst vent..