NRK Meny
Normal

AaFK-treneren har resepten klar

Mange har tippet Aalesund på nedre del av tabellen i årets eliteserie, men den nye treneren Harald Aabrekk ser ikke på det som noen ulempe.

AaFK-trenaren trur laget kan plukke mange poeng på rein innsats.

Sterk fysikk og god innsats kan være nok til at Aalesund får marginene på sin side, tror trener Harald Aabrekk.

Harald Aabrekk som har vært talentspeider for Aalesund, har vært trener for flere norske toppklubber og assistenttrener for det norske landslaget i fotball. I fjor ble han ansatt som ny trener i Aalesund etter Jan Jønsson.

Den nye treneren må overbevise mange skeptikere foran årets sesong, men han har resepten klar: Aalesund skal være bedre trent enn de fleste.

Målet er 45 poeng

Aalesund-trener Harald Aabrekk

Aalesund-trener Harald Aabrekk mener det er realistisk å kapre 45 poeng i årets eliteserie.

Foto: Arne Flatin / NRK

– Det viktigste for oss er å vinne kampen i kampen og få kampen inn i vårt spor. Eliteserien er skrudd sammen slik at det går an å vinne halvparten av kampen på rein innsats. Da har du 45 poeng, gliser AaFK-treneren.

Harald Aabrekk har selvfølgelig fått med seg spådommene fra flere eksperter om at Aalesund må kjempe i den nedre tredelen av tabellen, men det bekymrer ikke treneren. Snarare tvert om, dette kan være en fordel.

– Det gir oss også en mulighet til å komme i angrepsposisjon. Det er jo ikke noe tvil om at det er noen lag som har et lite forsprang. Jeg tror Molde vil være helt i toppen og så har vi lag som Rosenborg, Odd og Strømsgodset som har jobbet over tid, men bak disse så er det veldig jevnt. Jeg håper at vi skal ha de små detaljene på plass og få stolpe inn slik at vi klarer målsetninga vår på 45 poeng, sier Aarbrekk.

– Det blir ekkelt å møte oss

Aalesund-spiller Peter Orry Larsen

Veteranen Peter Orry Larsen mener sterk fysikk gir Aalesund et fortrinn.

Foto: Arne Flatin / NRK

AaFK har en solid sentrallinje med flere gode spelarar, men spørsmålet er om stallen er bred nok. En av veteranene i laget tror at fysikken til Aalesund gjør at laget vil hente mange poeng i årets sesong.

– Det blir ekkelt å møte oss. Selv om det vil være dager der det kanskje ikke glir like bra så har vi alltid et fysisk trøkk. Det er alltid ekkelt å spille mot lag som er godt trent, og akkurat nå er vi et godt trent lag, sier Peter Orry Larsen.