NRK Meny

Aafk "savner" to spillere

- De kommer kanskje i løpet av uken, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Demar Phillips
Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / SCANPIX

Artikkelen er flere år gammel.

Aalesunds to jamaicanske-spillere Demar Phillips og Jason Morrison skulle stille på Grand Canari 7.januar. Men fremdeles har ikke Aafks to møtt på jobb.

- Dette er helt uakseptabelt, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

Han lover intern oppvask når de to dukker opp.

- Det er et svært dårlig signal til de andre spillerne, sier Hoff som truer med sanksjoner og lønnstrekk for to av sine mest sentrale spillere.

Kommer kanskje

- Det jeg har hørt er at de skal komme tilbake til Ålesund denne uka her, sier en tydelig irritert Henrik Hoff på telefon fra Grand Canari.

Dedè Anderson tilbake i Ålesund.

Dede var på tidenes lengste juleferie. Han fikk sparken.

Foto: Arild Pettersen. / NRK

Han har heller ikke fått noen begrunnelse fra de to spillerne på hvorfor de ikke har dukket opp. Men Hoff sier at han forventer at de avgir forklaring når han er tilbake fra treningsleiren.

I 2006 forsvant 8 millioners-kjøpet Dede Anderson til Brasil på juleferie. Den varte helt til sesongstart 2008.

Da dukket brasilianeren opp i Ålesund igjen. Han fikk forsøke seg på et par treninger med Kjetil Rekdal, men ble raskt sendt tilbake til Brasil. Dede Anderson hadde tydligvis ikke lagt i hardtrening i den utvida juleferien sin.

- Jeg frykter ikke at dette skal skje med disse spillerne, men det er klart uheldig for klubben at dette skjer, sier Hoff.

I følge TV2 har en av spillerne skyldt på sjukdom i familien, den andre har han ikke hørt fra.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.