NRK Meny
Normal

«Vaffelhjarte» vant pris

NRKs tv-serie «Vaffelhjarte» er kåret til årets beste familieprogram.

Vaffelhjarte pris

Tv-serien Vaffelhjarte er kåret til Årets beste familieprogram 2011 av Barnevakten.

Foto: NRK

Vinneren av prisen «Årets beste familieprogram» avgjøres av Barnevakten på bakgrunn av egne vurderinger og publikumsavstemning på barnevakten.no. Barnevakten er en organisasjon som gir råd om barn og medier.

– Det er fantastisk hyggelig for oss å få denne prisen. Det er en bekreftelse på at vi har fortalt en viktig historie. Vi ønsker å lage produksjoner som appellerer til både barn og voksne, og opplever at prisen for Årets beste familieprogram bekrefter dette, sier redaksjonssjef i NRK Super, Ingrid Hafstad.

Artikkelen fortsetter undet bildet

Vaffelhjarte kåret til årets familieprogram

Øystein Samnøen (t.v.) i Barnevakten overrekker prisen for årets familieprogram til regissør for Vaffelhjarte Atle Knudsen og produsent Cathrine Simonsen. De mottok både diplom og vaffeljern under utdelingen.

Foto: Nan Kristin Myhre / NRK

– Krevende å nå ulike aldersgrupper

Daglig leder Øystein Samnøen i Barnevakten foretok prisoverrekkelsen. Han er begeistret både for vafler og tv-serien «Vaffelhjarte».

– Det er en krevende kunst å lage tv-underholdning som klarer å engasjere mange ulike aldersgrupper. Jeg mener at NRK Super har lyktes meget godt med det i sin formidling av «Vaffelhjarte», sier Samnøen.

– Høy kvalitet

I Barnevaktens begrunnelse står det at serien formidler varme, trygghet og hverdagsglede på en nær og ekte måte. Rollene i serien representerer et stort spenn i alder, og relasjoner bygges på tvers av generasjoner.

Videre fremhever Barnevakten at «Vaffelhjarte» er en produksjon av høy kvalitet, både med henblikk på innhold, teknisk utførelse og kunstneriske aspekter, og at NRK med rette fortjener pris for årets familieprogram.

Artikkelen fortsetter under videoen

Video Musikkvideo - Vaffelhjarte

Musikkvideo – Vaffelhjarte

– Varm historie

Ingrid Hafstad

Redaksjonssjef i NRK Super, Ingrid Hafstad, mener at den gode historien i boka Vaffelhjarte er noe av bakgrunnen for at NRK ville lage tv-serien.

Foto: NRK

Familieserien baserer seg på boka «Vaffelhjarte» av Maria Parr, og handlingen utspiller seg i den lille bygda Knert-Mathilde på Sunnmøre. Trille og Lena er de eneste to barna på samme alder som bor på den lille plassen.

– Vi hadde lest boken av Parr og synes den har en veldig varm historie. Regissør Atle Knudsen hadde veldig lyst til å fortolke og formidle den, og har gjort en fenomenal jobb, forteller Hafstad.

Hun håper at barn og voksne har sett serien sammen.

– Historien tar opp viktige temaer som både liv og død, den formidler både vemod, glede og sorg. Det har stor verdi for barn at voksne vil sitte med dem og oppleve historiene sammen med dem – voksne kan hjelpe barna med å forstå og tolke inntrykkene, mener Hafstad.

Historie med særpreg

Produsent for serien, Cathrine Simonsen, mener at «Vaffelhjarte» forteller en viktig historie om vennskap og relasjoner på tvers av generasjoner

– Vi opplever at historien berører barn veldig sterkt. Historien får særpreg fordi vi beveger oss i bygdemiljøer på Vestlandet, omgitt av vakker natur og alle menneskene som bor der. Naturen, menneskene og musikken til Odd Nordstoga tilfører historien mange flotte og særegne inntrykk, mener Simonsen.

Gir NRK honnør

Samnøen fra Barnevakten fremhever også det unike ved NRK i denne sammenheng.

– Jeg tror ingen andre kanaler ville produsert og fortalt en slik historie. Samtidig er nettopp slike historier svært viktig i et underholdningslandskap som ofte mangler forankring i både barn og voksnes egen hverdag.

Sju kandidater var foreslått til prisen. Vaffelhjarte gikk til topps med 34 prosent av stemmene. De andre kandidatene var «Norske Talenter», «Skal vi danse», «Dyrepasserne», «Idol», «Supernytt» og «Norge rundt».