NRK Meny

– Vi har tenkt på denne datoen lenge

En gledens dag for «The Margarets»-fansen. Tre av musikerne har startet et nytt band. Det har fått navnet «Giske» og i dag lanserte de sitt nye album.

I dag har «The Margarets»-fansen grunn til å glede seg. Tre av musikerne har starta nytt band. Det har fått navnet «Giske» og de lanserer plate i dag.

Alex Rinde arbeider på platebutikken i Ålesund. Selv om han i dag gir ut nytt album, vil han ikke slutte i jobben.

Artikkelen er mer enn to år gammel.

«The Margarets» ble dannet på Giske på Sunnmøre i 1991. Rune Berg, Alex Rinde, Ante Rune Giskeødegård, Ronnie M. A. G Larsen, Kai Valderhaug og Lars Berg Giskeødegård har vært med i bandet, som ble oppløst i 2011. En trist dag for mange fans, men denne fredagen har de grunn til å glede seg igjen.

For den harde kjernen i det nå oppløste bandet har startet et nytt band. Bandet har kalt seg «Giske» og vokalist og tekstforfatter Alex Rinde er spent på mottakelsen av den nye platen.

– Det er litt som å kutte navlestrengen. Vi har tenkt på denne datoen lenge og nå plutselig er det 29. mai.

Favorittplassen

Alex Rinde utenfor Jukebox

Alex Rinde jobber i platebutikk og i dag kunne han selge sitt ferske album «Carousel Magic Spell».

Foto: Brede Røsjø / NRK

Rinde har skrevet 9 av 10 sanger på albumet «Carousel Magic Spell», med litt hjelp fra Rune Berg. Og de beste tekstene skriver han i huset sitt, blant musikken og tingene sine. Favorittplassen er ved kjøkkenbordet.

– Tekstene kommer til som regel når Rune er her. Han har med seg gitaren og sitter i sofaen, og jeg sitter her og ser utover den flotte Giske-naturen. Da kommer ordene litt til meg når han sitter og spiller musikken.

– Vi har en veldig spesiell og kreativ kjemi, sier Rinde.

Til vanlig arbeider Alex Rinde i platebutikken «Jukebox» i Ålesund. Han har ingen planer om å forlate jobben i platebutikken for å erobre musikkverdenen – igjen.

– Fremtiden får bare vise hvordan ting blir, men nå har vi denne platen og vi er veldig glad for å dele musikken med andre. Vi håper andre vil syns der er en fin sang eller to på plata, sier han.

I dag har «The Margarets»-fansen grunn til å glede seg. Tre av musikerne har starta nytt band. Det har fått navnet «Giske» og de lanserer plate i dag.

Alex Rinde skriver mye av musikken sin hjemme. Favorittplassen er ved kjøkkenbordet.

Siste video/lyd

Mange geitebønder i landet vil ha den elektriske geiteklaven til Gjemnesbedrifta Nofence. Produksjonen pågår for fullt, men geiteklaven er enno ikkje godkjend. Gründerbedrifta treng beitesesongen 2017 for å gi Mattilsynet dokumentasjonen dei krev.
Dei fleste har meir enn nok med å SJÅ utfor kanten på den hundre meter høge Zakariasdammen i Tafjorden på Sunnmøre.
Men det finst folk som vil betale for å få seg ein luftig tur. Og frå neste veke av kan dei gjere akkurat dét...
Fiskesperra som skal redde den nasjonale lakseelva Driva, blir slakta av ekspertar på behandling av gyrosmitte. Miljødirektoratet er ansvarleg for prosjektet til seksti millionar kroner. Dei meiner det trengst berre små justeringar.