– Vi har tenkt på denne datoen lenge

En gledens dag for «The Margarets»-fansen. Tre av musikerne har startet et nytt band. Det har fått navnet «Giske» og i dag lanserte de sitt nye album.

I dag har «The Margarets»-fansen grunn til å glede seg. Tre av musikerne har starta nytt band. Det har fått navnet «Giske» og de lanserer plate i dag.

Alex Rinde arbeider på platebutikken i Ålesund. Selv om han i dag gir ut nytt album, vil han ikke slutte i jobben.

«The Margarets» ble dannet på Giske på Sunnmøre i 1991. Rune Berg, Alex Rinde, Ante Rune Giskeødegård, Ronnie M. A. G Larsen, Kai Valderhaug og Lars Berg Giskeødegård har vært med i bandet, som ble oppløst i 2011. En trist dag for mange fans, men denne fredagen har de grunn til å glede seg igjen.

For den harde kjernen i det nå oppløste bandet har startet et nytt band. Bandet har kalt seg «Giske» og vokalist og tekstforfatter Alex Rinde er spent på mottakelsen av den nye platen.

– Det er litt som å kutte navlestrengen. Vi har tenkt på denne datoen lenge og nå plutselig er det 29. mai.

Favorittplassen

Alex Rinde utenfor Jukebox

Alex Rinde jobber i platebutikk og i dag kunne han selge sitt ferske album «Carousel Magic Spell».

Foto: Brede Røsjø / NRK

Rinde har skrevet 9 av 10 sanger på albumet «Carousel Magic Spell», med litt hjelp fra Rune Berg. Og de beste tekstene skriver han i huset sitt, blant musikken og tingene sine. Favorittplassen er ved kjøkkenbordet.

– Tekstene kommer til som regel når Rune er her. Han har med seg gitaren og sitter i sofaen, og jeg sitter her og ser utover den flotte Giske-naturen. Da kommer ordene litt til meg når han sitter og spiller musikken.

– Vi har en veldig spesiell og kreativ kjemi, sier Rinde.

Til vanlig arbeider Alex Rinde i platebutikken «Jukebox» i Ålesund. Han har ingen planer om å forlate jobben i platebutikken for å erobre musikkverdenen – igjen.

– Fremtiden får bare vise hvordan ting blir, men nå har vi denne platen og vi er veldig glad for å dele musikken med andre. Vi håper andre vil syns der er en fin sang eller to på plata, sier han.

I dag har «The Margarets»-fansen grunn til å glede seg. Tre av musikerne har starta nytt band. Det har fått navnet «Giske» og de lanserer plate i dag.

Alex Rinde skriver mye av musikken sin hjemme. Favorittplassen er ved kjøkkenbordet.