NRK Meny
Normal

– Fortsetter letingen i håp om å finne henne i live

Innsatsleder Olav Ramnefjell sier de kommer til å sette inn store ressurser utover fredagen for å finne 21 år gamle Anja Weløy Aarseth som ble meldt savnet rundt kl. 12.00 torsdag.i Ålesund. Det inkluderer nesten 100 heimevernssoldater.

Olav Ramnefjell

Vi har søkt med politihelikopter over det området vi anser som aktuelt, og konsentrerer oss fortsatt om friluftsområdet rundt aksla, sier innsatsleder Olav Ramnefjell

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

– Vi har søkt i hele natt, og har dessverre ikke gjort noen funn av interesse så langt, sier innsatsleder Olav Ramnefjell når NRK møter ham utenfor basen ved klubbhuset på Aksla i Ålesund kl. 07.25 fredag morgen.

Nødetatene hadde et stabsmøte kl. 08.00 der man planla leteaksjonen som vil gå med full styrke utover dagen.

– Vi bygger opp med store ressurser, og har også anmodet heimevernet om bistand, men det er uvisst hvor mange de vil stille. Disse vil vi sette inn i søket så snart som mulig, sammen med røde kors og redningshunder, sier Ramnefjell.

Tidligere har operasjonsleder Leif Arne Valderhaug ved Sunnmøre politidistrikt sagt at heimevernet vil stille med mellom 50 og 100 mann.

– Mistenker ingenting

Anja Weløy Aarseth

Det var 21 år gamle Anja Weløy Aarseth som ble meldt savnet rundt kl. 12.00 torsdag.

Foto: Privat

– Mistenker dere noe kriminelt?

– Vi mistenker ingenting. Vi fortsetter søket i håp om å finne den savnede i live, sier Ramnefjell.

Natt til fredag har letemannskapene blant annet gjort helikoptersøk med varmesøkende instrumenter.

– Hvor stor del av fjellet føler dere at dere har fått søkt gjennom i natt?

– Vi har søkt med politihelikopter over det området vi anser som aktuelt, og konsentrerer oss fortsatt om friluftsområdet rundt aksla, sier Ramnefjell.

Mulig ulykke på joggetur

Til nå har mannskaper fra politiet, Røde Kors, Sivilforsvaret og Norske Redningshunder lett etter den savnede 21 år gamle kvinna. Natt til fredag deltok rundt 100 personer og flere hunder i aksjonen,

Bilen til kvinnen er funnet i nærheten av turstiene i området, et sted det er naturlig å parkere dersom man skal på tur.

Politiet tror kvinnen har vært på joggetur i området og at det kan ha skjedd en ulykke i det bratte terrenget. Foreløpig har politiet ikke konkret mistanke om noe kriminelt.

Den siste sikre observasjonen av kvinnen var ved 19-tiden onsdag. To timer tidligere snakket hun med moren på telefon. Hun ble meldt savnet av familien ved 12-tiden torsdag. Leteaksjonen ble satt i gang like etter.

Den savnede kvinnen er om lag 170 centimeter høy, slank og har mørk blondt hår.

Leiteaksjon aksla

Nærmere kl. 08.00 samlet innsatsleder Olav Ramnefjell til stabsmøte for nødetatene.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK