– Noe skjedde i garderoben

Bare timer etter at styreleder Reidar Mjelde i AaFK ga full støtte til trener Harald Aabrekk ble treneren sparket. Ifølge Mjelde ble styret i går kveld kjent med hendelser i garderoben som gjorde at de valgte å sparke Aabrekk umiddelbart.

Reidar Mjelde

Reidar Mjelde bekrefter at det er utenomsportslige årsaker til sparkingen av Aabrekk.

Foto: Øyvind Johan Heggstad

Sentrale aktører i AaFK var i går ettermiddag samlet for å vurdere de sportslige utfordringene til AaFK. Mjelde sa da til mediene at han hadde full tillit til Harald Aabrekk.

Sten Grytebust

Det var opplysninger som Sten Grytebust kom med på vegne av spillergruppen som førte til at Aabrekk fikk sparken i AaFK.

Foto: Ivar Lid Riise / NRK

Rett etter det sportslige oppryddingsmøtet oppsøkte spillerrepresentantene Sten Grytebust og Sakari Mattila klubbdirektør Henrik Hoff. Her ble Hoff informert om spesifikke hendelser i garderoben til AaFK.

–Dette var så alvorlige opplysninger at Hoff sent i går kveld valgte å kalle inn styret i Ålesund Fotball AS og Aalesunds Fotballklubb sammen med spillerutvalget.

Møtet startet klokka halv åtte. Møte ble avsluttet med møte med spillerutvalget. Da kom det frem opplysninger som var svært overraskende for oss. Vi var ikke kjent med alvorsgraden av dette, sier Mjelde.

Styrelederen vil ikke fortelle hva som skjedde i AaFK-garderoben.

Les også: Raser mot Aafk-ledelsen

Les også: Kom fram opplysninger som gjorde at vi var nodt

Aabrekk "mistet" garderoben

Harald Aabrekk

Harald Aabrekk fikk sparken, og Trond Fredriksen (t.h) overtar i AaFK.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Selv om AaFK ligger på bunn i eliteserien med ett poeng etter fire kamper, bekrefter Mjelde at det ikke var sportslige årsaker til at Aabrekk måtte gå.

– Dette går på kommunikasjon, tillit, lederegenskaper, respekt og mellommenneskelige forhold. Når en trener "mister" garderoben så er det ofte ingen vei tilbake, forteller Mjelde.

– Omtrent det samme som Kjetil Rekdal ble sparket for?

– Ja. Det kan hende man kan si. Kjetil Rekdal hadde resultatene. Men det er ikke resultatene som gjør at Aabrekk må gå, sier Mjelde.

Fikk tilbud om å fortsette

Harald Aabrekk skrev to års kontakt med AaFK i desember. Klubben er rede til å ta ansvar for å oppfylle sine økonomiske forpliktelser knyttet til kontrakten. Aabrekk ble også tilbud videre engasjement i klubben. Men i en annen stilling enn hovedtrener.

– Vi skal i dialog med Aabrekk og begge parter er enige i at vi forholder oss til kontrakten. Vi uttrykte også overfor Harald Aabrekk at vi ønsket å bruke kompetansen hans videre. Men så har vi full forståelse for at Aabrekk ikke ønsker å være tilknyttet klubben lengre, sier Mjelde.

Mjelde snakket med Aabrekk i formiddag. Da hadde Aabrekk uttrykt stor skuffelse over å bli vraket. Men ifølge Mjelde taklet Aabrekk dette på en meget profesjonell måte.

NRK har forsøkt å få tak i Aabrekk i dag, uten å lykkes.