Hopp til innhold

– Jeg går for opprykk til Premier League

Fredrik Ulvestad er i gang med å forberede seg til en knallhard sesong i Championship i England. Nå er målet å rykke rett opp igjen.

Fredrik Ulvestad trener med Burnley

TRENING: Her er Fredrik Ulvestad da han trente med Burnley i forkant av overgangen tidligere i år. Nå skal midtbanespilleren være med laget under hele pre-season.

Foto: Burnley F.C.

Fredrik Ulvestad

FORNØYD: Det var en lykkelig Fredrik Ulvestad da han signerte for Burnley i mars.

Foto: Burnley F.C.

Mandag kveld satt Fredrik Ulvestad og resten av Burnley-troppen seg på et fly til Frankrike, hvor de skal møte det sveitsiske laget Étoile Carouge FC kommende fredag. Det markerer starten på pre-season, før en lang og hektisk sesong i Championship.

Midtbanespilleren fra Ålesund signerte for den engelske klubben i mars, da laget lå i bunnen av Premier League. Nå ser han frem til å komme i gang med en ny sesong.

– Jeg gleder meg veldig til å få en skikkelig pre-season. Det skal bli godt å være med fra starten av sesongen. Nå starter alle fra «scratch», og jeg skal jobbe hardt for at ikke manageren kan utelate meg fra laget, sier 23-åringen, som fikk spille i to kamper i sesonginnspurten i Premier League forrige sesong, før laget rykket ned.

– Det var veldig stort å få de kampene, i verdens kanskje beste liga. Jeg var klar over muligheten for at vi kunne rykke ned da jeg kom, men visste samtidig at Championship er en veldig bra serie, forteller han.

Håper på opprykk til Premier League

Sean Dyche

MANAGER: Ulvestad sier han trives under manager Sean Dyches ledelse.

Foto: Ed Sykes / Reuters

Ulvestad trives godt i England, og har bosatt seg like utenfor storbyen Manchester.

Etter nedrykket har Burnley mistet Danny Ings til Liverpool og Kieran Trippier til Tottenham, to profiler på fjorårets lag, men Ulvestad sier at det er slikt som skjer i fotballen. Han har troen på en god sesong i den burgunderfargede trøyen.

– Vi har ikke satt noen målsettinger innad i laget, men jeg håper på opprykk til Premier League. Det er i hvert fall det jeg går for. Jeg håper laget har samme målsettinger, sier den ambisiøse midtbanespilleren.

Han har bare gode ord å si om manager Sean Dyche.

– Han er en veldig dyktig manager, og jeg liker godt å jobbe under han, sier Ulvestad.

Sammen skal de gjennom en lang og fysisk tøff sesong i Championship. Totalt skal 46 kamper spilles, hvor den første er mot den tidligere storklubben Leeds 8. august.

– Jeg har hørt at det er en veldig tøff og fysisk liga, men det ser jeg bare frem til. Jeg tror det kan passe meg. Jeg har snakket med Jonathan (Parr jou.anm.), som har tatt nivået veldig bra, og jeg håper å gjøre det samme, sier han.

Følger med på AaFK

Fredrik Ulvestad

PUBLIKUMSFAVORITT: Fredrik Ulvestad var populær blant AaFK-fansen da han spilte i klubben.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Ulvestad startet karrieren i Ålesund-klubben Herd, før han tok det naturlige steget til Aalesunds Fotballklubb i 2010. Der fikk han 106 kamper, og var fast straffeskytter.

Ulvestad følger fortsatt med på hvordan det går i gamleklubben.

– Jeg ser stort sett hver kamp. Det var en veldig viktig seier mot Mjøndalen forrige runde. Det var viktig at de fikk en liten luke ned, mener han.

Da Ulvestad fikk sin AaFK-debut i 2010, var det nåværende AaFK-trener Trond Fredriksen han ble byttet inn for. Burnley-spilleren er trygg på at AaFK har ansatt rett mann.

– Trond er en veldig fin fyr, og er veldig dyktig. Jeg var en tur innom en trening der i sommer, og det er god stemning i troppen, forteller Ulvestad.