Aalesund snudde kampen

Mjøndalen ledet 2–0 borte mot Aalesund, men med ti mann i andre omgang ble seier for bortelaget umulig. Kampen endte 4–2 til AaFK.

Seier til AaFK mot Mjøndalen

AaFK vant til slutt 4–2 over Mjøndalen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

AaFK-Mjøndalen

Gauseth (midten) setter inn 0–1 forbi keeper Sten Michael Grytebust i eliteseriekampen mellom Aalesund og Mjøndalen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Mjøndalen har ikke vunnet på bortebane i eliteserien siden Lillestrøm ble slått på Åråsen i september 1992. Sju bortekamper i eliteseriecomebacket har gitt fire uavgjorte og tre tap.

Det så lyst ut for bortelaget etter at Christian Gauseth og Joakim Solberg Olsen ga MIF tomålsledelse til pause, men en pigg James sørget for at AaFK kom tilbake til 2-2, mens en umarkert Thrándarson ordnet 3–2 to minutter før slutt. På overtid headet innbytter Carl Björk inn 4–2.

En tordentale

Etter en elendig første omgang, våknet vertene for fullt. De fikk også drahjelp av et strengt rødt kort til Mjøndalens Kinny Grewal. Backen, som hadde spilt en meget god kamp, fikk to raske gule kort etter at timen var spilt. Det andre var veldig strengt.

– Det var en ekstremt frustrerende førsteomgang. Vi er pinlig svake og vil ingenting. Det ser ut som om vi tror vi kan sole oss til seier i Tippeligaen, sa AaFK-trener Trond Fredriksen til NRK.

– Det vet vi at ikke går, og det gjorde meg rimelig forbannet i pausen. Jeg gav dem en rimelig høylytt tordentale, la han til.

Større var gleden for AaFK i andre omgang.

– Gutta viste etter pause at det bor mye fotball i de, og at de har en vilje for å vinne fotballkamper. Det fikk vi heldigvis lokket ut, og da snudde det også, sa Fredriksen til NRK.

Gauseth, som sto i mistenkt offsideposisjon, ga MIF ledelsen fra kort hold allerede etter fem minutter. Det var moldenserens fjerde seriemål i år. Leke James burde utlignet kort tid etter da Ivar Andreas Forn i MIF-buret rotet.

– Utrolig smertefullt

Med én mann mindre ble det store rom i Mjøndalen-forsvaret. Aalesund hadde bare vunnet én av sine siste seks kamper, mens Mjøndalen nå står med sju kamper uten seier.

– Nå er det utrolig smertefullt, dette er det verste med fotball. Vi er lenge med og leder 2-0, og så får vi en forferdelig baklengs og utvisning. Det er et utrolig vondt tap, sa MIF-trener Vegard Hansen til NRK etter kampen.

Han var mektig skuffet. Alagie Sosseh kunne gitt Mjøndalen ledelsen 3–1 like før laget ble redusert til ti mann.

– Vi skåret to fine mål der, og vi kunne fått 3–1 også. Vi klarer ikke å omstille og være kynisk i de situasjonene det er nødvendig. Det føles bittert, sa Hansen til NRK.

Første eliteseriemål

Mjøndalens kaptein Joakim Solberg Olsen doblet til 2–0 etter 37 minutter med sitt første eliteseriemål. Mannen fra Krokstadelva scoret fra 15 meter etter at vertene aldri fikk klarert en dødball.

Rett før Grewal ble utvist burde Alagie Sosseh gitt gjestene 3-1, men i stedet skulle de oransjekledde vertene slå nådeløst tilbake.

Vertene fikk et mål annullert før James ordnet 2–2 etter 83 minutter. Han styrte inn et vakkert innlegg fra Akeem Latifu. Etter 88 minutter serverte Björk da Thrándarson sendte Aalesund foran for første gang i kampen. Og på overtid kunne Björk selv score.

Få oversikt:

Laster innhold, vennligst vent..

Se tabellen:

Laster innhold, vennligst vent..