Hopp til innhold

– Jeg er skuffet og overrasket

Ordføreren i Stranda, Jan Ove Tryggestad fra Senterpartiet, er provosert over at de rødgrønne partiene, som har flertall på fylkestinget i Sogn og Fjordane, har nedprioritert fylkesvegen mellom Grodås og grensa til Møre og Romsdal.

Jan Ove Tryggestad

Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad er redd det vil ta mange år å få oppgradert vegen mellom Grodås og Møre grense dersom det blir nedprioritert nå.

Foto: Alf-Jørgen Tyssing / NRK

Vegen er flyttet to plasser ned på prioriteringslista. Det viser en total mangel på helhetlig politikk, mener Tryggestad.

– Jeg er veldig overrasket. Og jeg må også si at jeg er skuffet over det jeg opplever som en underlig måte å behandle et utrolig gammelt prosjekt på i Sogn og Fjordane.

– Hvorfor er dette en underlig måte å håndtere det på?

– Nå er det gjort voldsomme investeringer, først og fremst gjennom Kvivsveg-sambandet. I tillegg er vi nå i ferd med å avslutte Røyr- Hellesylt. Og når det siste prosjektet da er avsluttet så er det meget god veg fra Stranda til Møre grense. Og så har vi da blindtarmen fra fylkesgrensa til Grodås. Med den får du ikke effekt av Kvivsveg-investeringen før du har fått oppgradert det jeg definerer som en blindtarm, sier Tryggestad.

Hard kamp om pengene

Men listen over fylkesveger som trenger oppgradering i Sogn og Fjordane er lang. Det er hard kamp om pengene, og det er Kystvegen som ser ut til å vinne kampen. Også Stranda-ordføreren sitt eget parti Senterpartiet, med fylkesvaraordfører Jenny Følling i spissen, stemte for å nedprioritere vegen mellom Grodås og Møre grense.

Jenny Følling

Fylkesvaraordfører, Jenny Følling stemte for å nedprioritere vegen mellom grodås og Møre grense.

Foto: Kjell Arvid Stølen / NRK

– Senterpartiet ønsker å holde på den prioriteringslista som var lagt tidligere. Men det er sånn at vi må ha et flertall for de vedtak vi skal gjøre, og da var det dette kompromisset vi kunne oppnå sammen med Arbeiderpartiet.

– Forstår du skuffelsen til ordføreren i Stranda?

– Ja jeg har ingen problem med å skjønne at en blir skuffet når en står på en prioriteringsliste og blir flyttet ned, sier Følling.

Frykter det vil ta mange år å sette vegen i stand

Den endelige avgjørelsen skal fylkestinget ta i neste uke. Blir vegen mellom Grodås og Møre grense flyttet to plasser ned, frykter ordføreren i Stranda at det vil ta mange år før denne vegen blir satt i god stand.

– Når en nå opplever at det blir nedprioritert for andre prosjekt i Sogn og Fjordane så vet vi jo heller ikke om det vil få prioritering på et senere tidspunkt, sier Tryggestad.