NRK Meny
Normal

– Gir en følelse av å sveve

Utsiktsplatået er 1476 meter over havet, og man ser helt ned til Geiranger. Geiranger Skywalk på Dalsnibba hadde åpning lørdag.

Dalsnibba

Flere hadde tatt turen til Dalsnibba i dag. Med et rekkverk av glass og riller i gulvet, skal utsiktspunktet gi en følelse av å sveve.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Tykk skodde lå over Dalsnibba i Stranda kommune, men det stoppet ikke noen fra å gå ut på det helt nye utsiktsplatået som åpnet lørdag.

Dalsnibba, åpning av utsiktsplatå

Ordfører i Stranda kommune, Jan Ove Tryggestad, åpnet det nye utsiktsplatået på Dalsnibba.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Det helt enestående flott. Samtidig så bevarer det følelsen av at du er trygg, selv om du står med flere hundre meters fall rett under bena, sa Stranda-ordfører Jan Ove Tryggestad.

Tryggestad tror at platået vil gjøre området enda mer attraktivt for tilreisende.

– Dette vil spre seg kjapt mellom de som representerer reiseselskapene, og jeg tror antall besøkende hit vil øke betydelig.

– Viktig for bygda

Området blir drevet av Geiranger skysslag, som har brukt 13 millioner kroner på prosjektet. Det har derimot ikke bare vært arbeid med et nytt platå, men også en 400 meter lang sti ned til «gamle platået».

Ann Kristin Mossberg

Ann Kristin Mossberg er daglig leder i Geiranger skysslag AS.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

– Vi har også rustet opp den gamle stien, som går fra det nye platået ned til det «gamle fellesplatået». Der har vi også bygget to nye parkeringsplasser. Sherpaer fra Nepal hjalp oss med arbeidet, forteller Ann Kristin Mossberg, som er daglig leder i Geiranger skysslag.

Mossberg mener det er viktig at bygda viser tilreisende at de utvikler seg, og at det er noe nytt å se hver gang de kommer.

– Det er viktig for bygda. Vi håper at enda flere vil komme og se hvor flott det har blitt, og at turistene som kommer hit hvert år ser at vi har noe nytt å tilby.

Dalsnibba

Sherpaer fra Nepal hjalp med å lage en 400 meter lang sti, fra det «gamle platået» til det nye.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

På Dalsnibba for femte gang

Peter Olsson

Peter Olsson fra Sverige har besøkt Dalsnibba fem ganger.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Svenske Peter Olsson fra Karlstad, har besøkt området fem ganger. Svensken har kjørt rundt i Norge i bil eller på motorsykkel, og tok i dag del i åpningen av det nye utsiktsplatået.

– Det er veldig vakkert, og det er flott at det er noe nytt å se, sier han.

Kirsti Gjørvad er født og oppvokst i bygda, og hadde i dag reist fra Volda for å kunne gå ut på platået og få følelsen av å sveve.

– Det er en attraksjon på linje med de man finner på blant annet Trollstigen. Man får en følelse av at man kommer ut i fri luft over platået her, forteller hun.

Rekkverket fra platået er av glass, og man kan se rett ned til Geiranger, fjorden, til fjella, Djupvatnet og Blåbreen.

Mossberg ved Geiranger skysslag er fornøyd med prosjektet, og legger ikke skjul på at det kan bli mer utvikling i området fremover.

– Det skal du ikke se bort fra. Prosjekt som dette hjelper også bygda, så vi drar alle sammen lasset.

Dalsnibba

Skodden lettet utover dagen. Her ser du utsikten fra Geiranger Skywalk i Dalsnibba.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK