NRK Meny
Normal

– En drøm gikk i oppfyllelse

Søndag ble Sander Svendsen den store helten da Molde slo Ålesund 5-1. 17 åringen scoret to mål og ble kåret til banens beste.

Molde slo Aalesund 5-1 søndag. Sander Svendsen scoret 2 av målene.

Sander Svendsen fikk sitt gjennombrudd i kampen mot Aalesund. Og all oppmerksomheten takler han fint.

Det var munter stemning på kunstgresset på stadion i Molde mandag formiddag. Seieren over Aalesund smakte godt. Og ekstra godt var det for 17-åringen som fikk sitt gjennombrudd i kampen mot naboene fra Sunnmøre.

Både søndag kveld og mandag formiddag var det Sander Svendsen «alle» snakket om og ville snakke med.

– Jeg merker at det er litt ekstra skriverier. Men alt dette er bare positivt, sier Sander Svendsen til NRK.

Laster innhold, vennligst vent..

Det har snart gått to år siden Sander Svendsen debuterte for Molde i eliteserien, selv om han fortsatt er bare 17 år. Også debutkampen var mot Aalesund. Men det gikk nesten et år før han scoret sine første mål, mot Sarpsborg andre påskedag 2014. Han er omtalt som et stor-talent også i utenlandske medier, og har hospitert hos den nederlandske storklubben Ajax.

Sander Svendsen

Foran hjemmepublikum jubler Sander Svendsen over 1-0-scoringen mot Aalesund søndag.

Foto: Ekornesvåg, Svein Ove / NTB scanpix

Mot Aalesund scoret han to av de fem målene. Og han bidro sterkt til seieren ellers også. Han ble kåret til bestemann på banen.

– Det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Og jeg merker at folk er glade på mine vegne. Det er godt og artig å se. Samtidig tenker jeg at hele laget gjorde en fantastisk kamp. Det er veldig god stemning i gruppen, sier han.

Sander Svendsen er ekte Molde-gutt. Om noen prøver å fremstille Molde som et lag som kun kjøper dyre, ferdig utviklede spillere, er Svendsen et bevis som drar i motsatt lei.

Jeg syns det godt at det kommer opp folk som er fra lokalmiljøet. Det er veldig fint å være en lokal spiller, og jeg føler ikke noe press rundt det.