NRK Meny
Normal

– Dette trigget meg skikkelig nå

Sparkingen av Tor Ole Skullerud kom som en overraskelse på både spillergruppen og lagets nye trener, Erling Moe. Han avviser at laget er inne i en tung periode.

Erling Moe

NY TRENER: Erling Moe tar over Molde FK på midlertidig basis.

Foto: Hans-Olav Landsverk

tor ole

SPARKET: Torsdag fikk Tor Ole Skullerud sparken som Molde-trener.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Torsdag fikk Tor Ole Skullerud og Bård Wiggen sparken som Molde-trenere, og allerede fredag var spillerutvikler i klubben, Erling Moe, på plass som en midlertidig løsning.

Moe brukte torsdagen til å fordøye det som hadde skjedd, men landet til slutt på at trenerjobben var en passende utfordring for han.

– Jeg tenkte litt frem og tilbake, også landet jeg på det at dette trigget meg skikkelig nå, forteller den nye hovedtreneren.

Han har vært i naboklubben Træff i flere år og startet i Molde FK i 2007. En klubb han har blitt veldig glad i.

– Ja, det er det. Det er den klubben jeg har fått være i i mitt voksne fotballiv. Det er en organisasjon og et lag som skaper skikkelig engasjement og trøkk i regionen vår. Det å få være med og lage gode opplevelser for dem som er glad i oss, det synes jeg er kjempeartig, mener Moe.

Avviser at Molde sliter

Daniel Berg Hestad

KAPTEIN: Daniel Berg Hestad mener Erling Moe er en god midlertidig løsning.

Foto: Gunnar Sandvik

Fredag ettermiddag trakk Molde belgiske Standard Liege i play-offen til europaligaen. I eliteserien har ikke laget klart å leve opp til favorittstempelet mange gav dem før sesongen, og ligger for øyeblikket på sjuende plass.

Skullerud-arvtakeren vil derimot ikke være med på at laget sliter.

– Det er dere journalister som bruker ordet "sliter". Vi er videre i cupen, vi skal spille play-off til europaligaen, også skal vi vinne enda flere kamper i serien. Om 14 dager kommer vi bare til å møte smilende journalister.

– Det har ikke vært misnøye i spillergruppen

Moe avviser at det har vært misnøye innad i spillergruppen med det tidligere trenerteamet. Den uttalelsen stiller lagets kaptein, Daniel Berg Hestad, seg bak.

– Vi var overrasket og har ikke fått beskjed om noe som helst og det har ikke vært noen misnøye i gruppen, som det har stått i media. Det er feil. Vi har stor respekt for både Bård og Skullerud. De har gjort en god jobb. Når det er sagt, er det en klubb med ambisjoner, som vil kjempe i toppen hvert år og resultatene var ikke deretter. Så det kom ikke som en bombe.

Hestad tror Erling Moe er en god midlertidig løsning.

– Han kjenner spillerne godt, har vært i Molde i lang tid, og det er viktig at vi fikk han så det ikke ble for store forandringer på kort tid. Alle har respekt for Erling Moe og vi skal gjøre det vi kan for å snu den negative trenden i serien, sier kapteinen.

Se videointervju med blant annet Erling Moe her:

Intervju med den nye Molde-treneren, Erling Moe, Daniel Berg Hestad og Veagrd Forren.