NRK Meny
Normal

– Det blir en tøff dag

Marinedivisjonen i Rolls-Royce skal redusere arbeidsstokken med 300 ansatte i Norge. Tirsdag er det allmøte for de ansatte.

Rolls Royce i Ulsteinvik

Det blir tirsdag allmøte på ni forskjellige steder i Møre og Romsdal og Hordaland.

Foto: Øyvind Berge Sæbjørnsen / NRK

Marinedivisjonen i Rolls-Royce skal redusere arbeidsstokken med 600 ansatte. Divisjonen har 6000 ansatte fordelt på 34 land, men majoriteten av disse jobber i Norge. Mandag varslet konsernet i en pressemelding at 300 ansatte må gå i Norge.

Tirsdag vil derfor konsernet ha allmøte ved de seks Rolls-Royce-anleggene i Møre og Romsdal og tre plasser i Hordaland.

Oppsigelser i løpet av 2015

Kommunikasjonsdirektør i Rolls-Royce, Anette Bonnevie Wollebæk, sier det blir en tøff dag.

Anette B. Wollebæk

Kommunikasjonsdirektør i Rolls-Royce, Anette Bonnevie Wollebæk, sier at de vil informere de ansatte om tidsperspektivene og prosessene på allmøter tirsdag.

Foto: Trond Vestre

– Vi skal ha allmøter ved alle lokasjonene vi har i Norge. Vi fikk en tøff nyhet fra konsernet vårt i går, og i dag vil vi informere de ansatte i Norge om hva som vil skje fremover, sier hun.

Ifølge Wollebæk vil de ansatte tirsdag få informasjon om hva kuttene vil bety i Norge, tidsperspektivene og hvordan prosessene vil bli håndtert.

Oppsigelsene vil skje i løpet av 2015 og grunnen er et svakere marked enn forventet for konsernet. Rolls-Royce skriver i pressemeldingen at de regner med at effektiviseringstiltakene vil gi en positiv resultateffekt på 25 millioner pund fra 2016 og fremover.