– Bedre å være keeper enn spiss

– Det er mye gøyere å stå i mål, enn å være spiss. Det mener Sara Urke Oksavik fra Mauseidvåg og Solevåg Idrettslag. Ho var på keeperskole i Ålesund denne helga.

Pinsehelga 2014 arrangerte Blindheim IL keeperskole i samarbeid med Terje Skjeldestad keeperskule. Nesten 150 barn og unge deltok.

Nesten 150 fotballinterresserte ungdommer har brukt først del av pinsehelga på keeperskole arrangert av Blindheim IL i Ålesund.

Noen av deltagerne har klare planer om en framtid som målvakt, mens andre er like opptatt av miljøet rundt arrangementet med film, diskotek og mat.

Sara Urke Oksavik sier det er fint at det arrangeres opplæring spesielt for keepere. Ho mener det ikke er nok med de vanlige fotballskolene.

NRK Møre og Romsdal har besøkt keeperskolen og her kan du se videoreportasjen. Der møter du også han som med glimt i øyet kaster keeperhanskene i bakken, og sier at han heller vil spille ute på banen enn å vokte målet.

Keeperskole på Blindheim

Barn og unge fra 8 til 18 år var samlet til keepertrening i Ålesund ledet av blant andre Bjørn Skjeldestad fra Terje Skjeldestad Keeperskule.

Foto: Frode Berg / NRK